02.12.2013 14:39 3316 0

Drēgnajā (+3...+4 grādi) 22. oktobra vakarā Sporta kompleksā 333 norisinājās DOH čempionāta 4. posms, kurš bija paredzēts kā pēdējais šī gada posms āra trasē, bet siltais rudens ļauj āra sezonu pagarināt vismaz vēl par vienu posmu.

Uz sacensībām ieradās 28 dalībnieki, no kuriem 5 bija šīs sezonas debitanti, bet 3 bija čempionāta debitanti  - Ivo Kaugars, Mārtiņš Žaunerčiks un Mareks Bērents.

 

Sacīkstes norisinājās uz sausa seguma un kvalifikāciju pārliecinoši uzvarēja diezgan pieredzējošais (Openkart dalībnieks) Aleksejs Sjomins, otrais bija Valts Tenters, bet trešo labāko laiku uzrādīja vēl viens Openkart dalībnieks Vitālijs Kovaļenko. Starp visiem PRO klases dalībniekiem šoreiz iespraucās arī dalībnieki no citām klasēm Ernests Bitenieks (vidējā klase), Dainis Fridrihsons (vieglā svara klase) un arī divi „smagie” Jānis Keišs un Mareks Astašovs.

 

Pirmajā pusfinālā ļoti sīva cīņa norisinājās par 1. vietu starp Alekseju Sjominu un Valtu Tenteru, kurā šoreiz pārāks bija Valts, vēlāk par otro vietu cīņā iesaistījās arī Vitālijs Kovaļenko, tomēr Aleksejs nosargāja otro vietu. Visi trīs iekļuva arī finālos.

Otrajā pusfinālā interesants bija starts, kurā Kristīne no sestās vietas tika līdz pirmajai vietai, bet kļūda pirmajā līkumā „atmeta” viņu uz pēdējo vietu, kurā arī finišēja. Sīva cīņa notika arī par 4.-6. vietu starp Edgaru Gravu, Kārli Priedīti un Ernestu Auziņu, kurā veiksmīgāks izrādījās Edgars, kurš no 7. vietas pacēlās uz 4. vietu. Visi trīs finišēja vienas sekundes ietvaros.

Trešajā pusfinālā vienīgā spraigā cīņa norisinājās starp „smagajiem” Agri Galiņu un Edgaru AstašovuAgris startā bija ticis garām Edgaram un visus pusfināla apļus brauca pa priekšu viņam, jo Edgars nevarēja atrast veidu, kā tikt garām Agrim, līdz pēdējā aplī pirms līkuma uzsita „pa pakaļu” Agra kartam, kurš tika nedaudz sagriezts, kā rezultātā Edgars tika garām. Par šo manevru Edgars saņēma 5 sekunžu sodu, kas viņu „atmeta” uz pusfināla pēdējo vietu.

Kā jau to varēja paredzēt, visspraigākais un sodiem bagātākais izrādījais ceturtais pusfināls jeb kā pie mums sauc „nāves grupa”...:)).. Startā no trešās vietas vieglais Edgars Nedzveckis viegli tika garām abiem smagajiem Marekam Astašovam un Jānim Keišam un aizmuka no visiem pārējiem. Nu bet par pārējām vietām cīņa bija ļoti spraiga. Viss sākās ar to, ka Mareks otrajā aplī nedaudz pieļāva kļūdu, kā rezultātā viņam garām tika Valters Frīdenbergs, kurš nokļuva cieši aiz Jāņa. Pēc tam vienā no līkumiem, Valters „ieleca” iekšmalā Jānim, bet viņš „aizvēra ciet durvis” Valteram, kā rezultātā izveidojās „korķis”, kurā neveiksmīgi trāpīja Mareks, ietrocieties abiem aizmugurē. Šīs sadursmes rezultātā Artūrs Cintiņš veiksmīgi tika garām Marekam, kurš pēc sadursmes nespēja tik ātri uzņemt ātrumu. Nākamajos līkumos Jānis ar Valteru atkal saskrējās, bet šoreiz jau Valters pārkāpa noteikumus, nedaudz sagriežot Jāni, kuru viņš palaida atpakaļ savā iepriekšējā vietā. Pēc šīs sadursmes, atkal izveidojās neliels burziņš, kurā Marekam atkal gandrīz tika garām, šoreiz jau Mihails Timofejevs, bet šajā situācijā Mareks cīņas karstumā neatstāja vietu Mihailam, izstumjot viņu līdz ārmalai. Bet sākoties nākamajam aplim Mihails, kuram saknes laikam ir kādā no karstasinīgajām dienvidu valstīm...:))...atriebjoties, izsita Mareku no līkuma, kā rezultātā viņam garām tika pats Mihails un pēdējais no pusfināla dalībniekiem Viktoras Mališauskas. Pēc visām šīm peripētijām, brīdinājumus saņēma Jānis un Valters, kur pēdējais beigās tika garām „tīri” un Mareks par savu neveiksmīgo manevru. Bet 20 sekunžu sodu par savu pārgalvīgo gājienu saņēma Mihails, kas viņu „atmeta” uz pēdējo vietu. Beigās, pēc visām šīm sadursmēm, 2. vietu no pēdējās šķīra tikai trīs sekundes, savukārt Edgars bija atrāvies gandrīz par 15 sekundēm.

 

Abi fināli bija diezgan mierīgi. B finālā notika spraiga cīņa starp Kristapu Misjunu un Vitāliju Kovaļenko par 3. – 4. vietu, kurā veiksmīgāks izrādījās Kristaps, kurš apsteidza Vitāliju tikai par 0.158 sekundēm. Savukārt A finālā vienā no apļiem rupju kļūdu pieļāva tobrīd pirmajā vietā esošais Valts Tenters, kurš pēc parabolas izbrauca ārpus trases, kā rezultātā trasē atgriezās tikai 4. vietā, kurā arī finišēja. Finālā labi nostartēja Uldis Čodars, kurš no sestās vietas „pacēlās” līdz 3. vietai, finišējot nepilnu sekundi aiz Edgara Nedzvecka, kurš, savukārt, beidza sacīksti tikai 0.558 sekundes aiz posma uzvarētāja Dzintara Ramata. Dzintaram šī bija jau trešā uzvara 333 trasē, ar ko arī apsveicam...!...:)

 

Kopvērtējumā klašu trijniekos ir notikušas izmaiņas tikai PRO klasē, kurā Uldis Čodars ir pacēlies uz 2. vietu apsteidzot Valteru Frīdenbergu. Savukārt absolūtajā kopvērtējumā, pateicoties veiksmīgam sezonas sākumam, līderis joprojām ir Edgars Astašovs, bet viņam pa pēdām seko vēl viens „smagais” Jānis Keišs, kurš pēc šī posma pacēlās par 2 vietām. Tāpat absolūtā kopvērtējuma sešiniekā par četrām vietām pacēlies "diskomānis" Raimonds Katiņš, bet nokrities par divām vietām vēl viens "discomānis" Valts Tenters, kā arī nokrities Valters Frīdenbergs (-3 vietas). No šešinieka tika „izspiests” Aleksejs Sjomins, bet tas gan jau nav uz ilgu laiku...:)..

 

Tāpat gribēju arī paziņot, ka ir panākta vienošanās par atbalstu ar auto rezerves daļu, aksesuāru un auto sporta aprīkojuma tirgotāju AD PARTS. Šī vienošanās nozīmē to, ka ir kļuvušas zināmas šīs sezonas balvas...:)... Tātad, tiks apbalvotas visu klašu laureāti (skatīt nolikumā, kā tiek noteikti laureāti). Visi laureāti tiks apbalvoti ar kausiem un SPARCO cimdiem vai balaklavām (pēc dalībnieku izvēles). Savukārt, pa klašu vietām būs sekojošas balvas:

 

Balvu modeļi var mainīties, atkarībā no tā, kas uz sezonas beigām būs pieejams veikalā AD Parts. Domāju balvas ir tā vērtas, lai sezonas garumā pacīnītos par tām...:)..

 

Nākamais posms norisināsies otrdien, 5. novembrī, 333 trasē, plkst. 19:00. Laiks solās būt diezgan silts, ap +8 grādiem, vienīgi laikam nebūs īpaši sauss, tā kā ģērbjamies atbilstoši. Tāpat lūdzu visus atsūtīt pieteikumus uz kartingi@discomania.lv ar norādi „DOH 5. posms”.