14.02.2024 20:25 744 0

Sestdien, 17. februārī Viļņas kartinga hallē KARTLANDAS MAX, pašā sezonas vidusdaļā, atvērsim jaunu lapu čempionāta grāmatā un pirmo reizi posms notiks ar elektrokartingiem. Ņemot vērā, kā šobrīd attīstās elektroauto industrija, domāju, sacensības ar elektrokartingiem tuvākajā laikā varētu būt arvien regulārāk.

 

Vēl tikai iepriekšējā svētdienā, uz Balvu ezera, pirmo reizi devāmies izbaudīt ledus frēzēšanu ārpus ierasto kartinga trašu teritorijām un nu tkal izmēģināsim ko jaunu un nepieredzētu.

 

Pēc šī posma centīsimies arī apkopot datus KOREKTĀKĀ sezonas dalībnieka titulam (dalībnieks, kuram ir vismazāk sodu), kurš saņems balvu EUR 100.00 vērtībā, kartinga ekipējuma iegādei. Atgādināšu, ka balvas iniciatori un sponsori ir Gatis Glāznieks un Juris Petruss.

 

Kartinga halle KARTLANDAS MAX atrodas Viļņas piepilsētā un ir lielākā iekštelpu trase Lietuvā. Tā ir 500m gara, 6m plata ar 24 līkumiem un vairākām apdzīšanas vietām. Apļa laiks ir ap 47-48 sekundēm un džokeraplis varētu būt ap 10 sekundēm garāks par pamattrasi.

 

 

Elektrokartingiem ir sava specifika, kas izmainīs sacensību ierasto ritmu - ja tiek izmantoti vieni un tie paši karti, tie pēc katra brauciena jāuzlādē tikpat ilgi, cik ilgi norisinājās iepriekšējais brauciens. Otra iespēja ir izmantot uz pusi mazāk kartus un braukt pēc principa - kamēr vieni brauc, otri lādējas, bet tas, protams, sarežģī izlozi, palielina braucienu skaitu un samazina kartingu atlases iespējas.

 

Visticamāk, mēs brauksim, izmantojot pirmo variantu, kas nozīmē, ka starp braucieniem būs garākas pauzes, kuru laikā ir plānots jau izskatīt sacensību incidentus, lai netiktu kavēts laiks pēc sacensību sesijām. Līdz ar to, katra nākamā sacensību kārta sāksies ļoti drīz pēc iepriekšējās kārtas beigām, ja, protams, nepievils RaceFacer trases hronometrāžas sistēma, kura mūs iepriekš jau ir pievīlusi citās Lietuvas trasēs.

 

Pirms sacensībām, visiem braucējiem ir jābūt reģistrētiem RaceFacer sistēmā. Šī sistēma tiek izmantota Šauļu Drift&Go un Viļņas Plytines Kartodromas trasēs, līdz ar to braucējiem, kuri ir piedalījušies sacensībās minētajās trasēs, vēlreiz savi profili nav jāreģistrē. Pirms ierodaties, atrodiet/atjaunojiet paroles savam profilam, lai nav jāveido n-tie profili.

 

Sacensību dienas kārtība arī būs sen neizmantota - no plkst. 11:00 sāksim reģistrēšanos, aptuveni 25 minūtes, pēc tam norisināsies sapulce un plkst. 12:00 sāksim treniņus. Pēc treniņiem atlasīsim kartus un sāksim uzreiz kvalifikāciju, pusfinālus un finālus. Sacensību fināli noslēgsies plkst. 16:00. Ja viss ies raiti, tad mums būs iespēja braukt garākus finālus.

 

PROVIZORISKAIS LAIKA PLĀNS (pie esošā braucēju skaita):

11:00 – 11:25 dalībnieku reģistrācija
  11:35 – 11:50 dalībnieku sapulce
  12:00 - 13:10 brīvie treniņi (5)
  13:20 - 14:00 kvalifikācija (3)
  14:15 - 14:50 pusfināli (3)
  15:05 - 15:55 fināli (3)
  16:15 - 16:25 apbalvošana

 

Trases atrašanās vieta Google Maps kartē - https://ej.uz/Kartlandas__MAX.

Waze norāde uz trasi - https://waze.com/ul/hu99yvuukv.

 

Dalībnieki, kas vēl nav reģistrējušies, aicinu to izdarīt savos profilos vai sūtot e-pastu (debitantiem) uz kartingi@discomania.lv.

 

Dalības maksa - EUR 60.00. Treniņš - EUR 13.00 (7 minūtes). Ja ir iespēja, sagatavojiet precīzu naudu.

 

SACENSĪBU FORMĀTS:

- kvalifikācija, pusfināli un fināli.

- katrā sacīkšu kārtā tiek izlozēts cits gokarts.

- pusfināla un fināla braucieni ir SADALĪTI PA KLASĒM. Skaitliski mazas klases tiek apvienotas vienā braucienā.

- zemākā fināla uzvarētājs TIEK UZ AUGSTĀKU FINĀLU.

- tiek izmantots DŽOKERAPLIS (aplis kas ir garāks vai īsāks par pamatapli), kurā pusfinālos un finālos obligāti ir jāiebrauc vienu, divas vai trīs reizes, atkarībā no trases.

INFORMĀCIJA PAR ČEMPIONĀTU:
- 20 posmi, no septembra līdz jūnijam.
- 3 sliktākie posmi (punktu ziņā) kopvērtējumā netiek ņemti vērā.
- 7 klases (PRO S, PRO, PRO XL, vieglā svara (līdz 65 kg), vidējā svara (no 66 kg līdz 85 kg), smagā svara (virs 85 kg) un dāmu klase).
- katrā posmā tiek apbalvotas ar medaļām pirmās 3 vietas KATRĀ KLASĒ.
- katras klases ietvaros dalībnieki tiek izlīdzināti līdz VIENĀDAM SVARAM (+/- 3 kg). Izņēmums ir ziemas posmi un trases, kurās nav iespējams pievienot atsvarus.
- sezonas beigās KATRAS KLASES KOPVĒRTĒJUMA PIRMĀS 3 VIETAS sadarbībā ar TRACKDAY.lv saņem BALVĀS KARTINGA EKIPĒJUMU: 1. vieta - EUR 170.00 vērtībā, 2. vieta EUR 150.00 vērtībā un 3. vieta EUR 120.00 vērtībā.
- sezonas beigās starp dalībniekiem, kuri ir nobraukuši visus posmus, tiek IZLOZĒTA īpašā TRACKDAY.lv BALVA - KARTINGA EKIPĒJUMS EUR 100.00 VĒRTĪBĀ.

korektākais sezonas dalībnieks saņems balvu EUR 100.00 vērtībā, kartinga ekipējuma iegādei. Balvas iniciatori un sponsori ir Gatis Glāznieks un Juris Petruss. Balva tiks piešķirta braucējam, kurš sezonas laikā saņems vismazāk soda sekundes.

- dalībnieki, ir piedalījušies vismaz 100 čempionāta posmos saņem dāvānā 2 bezmaksas posmus.
- LOJALITĀTES PROGRAMMA. Par katru posmu, kurā dalībnieks piedalās, viņam tiks piešķirts 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicināto draugu, kurš piedalās aktuālajā posmā un nav debitants, dalībniekam tiek piešķirts vēl 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicinātu čempionāta debitantu no PRO S, PRO vai M klases, tiek piešķirti vēl 2 punkti, bet visvairāk - 3 punkti, par pieaicinātu čempionātu debitantu no PRO XL, vieglā, smagā svara vai dāmu klases. 1 punkts ir ekvilalents EUR 1.00 un tos varēs izmantot posma dalības/treniņu apmaksai.