30.03.2014 02:25 3066 1

Otrdien, 18. martā Latvijas pirmajā kartinga hallē „Ātruma cilts” norisinājās DISCOMANIA OILHEAD 14. posms. Uz sacensībām ieradās 21 dalībnieks, no kuriem viens bija čempionāta debitants – Bitenieku ģimenes jaunākais pārstāvis Edgars (9 gadi). Lai arī tepat aiz stūra bija „redzams” pavasaris, hallē bija ļoti auksts.

 

Kā jau tas šajā trasē pieņemts, kvalifikācijā tika piešķirti sodi, ja s-ieniekā tiek izgrūstītas riepas. Pirmais, kas „norāvās”, bija smagsvars Edgars Astašovs [VIDEO] un uzreiz nākamajā braucienā riepas pastūma Edgara „klases brālis” – Bruno Freibergs (no 4. brauciena video diemžēl nav pieejams), līdz ar to abi saņēma 3 sekundes pie ātrākā kvalifikācijas apļa un nokļuva saraksta pakaļgalā..:).

 

Pirmais pusfināls bija salīdzinoši mierīgs. Vienīgā apdzīšana notika jau pašā startā, kad Edgars Astašovs apdzina par sevi 24 kg smagāko Agri Galiņu [VIDEO]. Bet jau no 1. apļa ļoti pārliecinoši attālinājās vieglākais un jaunākais čempionāta dalībnieks Edgars Bitenieks. Jāpiebilst, ka Edgars brauca ar speciālu bērnu kartu, kuram bija tāds pats dzinējs kā "lielajiem" kartiem, kā arī viņa braucamajam bija lietus riepas, kas trasē turās stabilāk. Bet jebkurā gadījumā, viņa tēva (Ernesta) skola bija jūtama, bez kuras viņš nevarētu tik labi braukt arī ar tādu kartu. Pārējie dalībnieki arī izretojās, vienīgi "smagsvari" Agris Galiņš un Bruno Freibergs cīnījās visa pusfināla brauciena garumā, arī tad, kad viņiem vajadzēja palaist garām līderi Edgaru Bitenieku, kurš viņus apdzina par apli. Agris ar Bruno veselu apli tā arī nepalaida Edgaru garām, lai kādas nejaušības pēc nezaudētu vietu. Šajā smagsvaru cīņā šoreiz pārāks bija Agris, kurš nosargāja savu vietu no Bruno "uzbrukumiem", kas bija uz pārkāpuma robežas. Par pusfināla uzvarētāju pārliecinoši kļuva kvalifikācijas uzvarētājs Edgars Bitenieks, otrais Rolands Puķīte un trešais Kārlis Priedītis.

Otra pusfināla scenārijs bija ļoti līdzīgs pirmajam pusfinālam - vieglāks braucējs (Voldemārs Bitenieks) startā aizbrauca garām par 20 kg smagākajam konkurentam (Artūram Cintiņam), kuri vēlāk vēl nedaudz pacīkstējās; dalībnieki izretojās ar diezgan palielām atstarpēm un pēdējās 2 vietas tika apdzītas par apli. Par pusfināla uzvarētāju pārliecinoši kļuva Edgars Nedzveckis, otrais Uldis Čodars, bet trešo vietu ieņēma smagsvars Mareks Astašovs.

Trešais pusfināls jau nedaudz atšķīrās no abiem iepriekšējiem. No otrās vietas startējošais Valts Tenters "aizgāja" garām Raimondam Katiņam, kuri sāka lēnām attālināties no pārējiem konkurentiem. Bet aiz viņiem notika cīņa par trešo vietu starp Ričardu Freibergu un Mihailu Timofejevu. Mihails bija jūtami ātrāks, bet viņš nespēja atrast veidu, kā tikt garām Ričardam šaurajā Ātruma cilts trasē, līdz beidzot Ričards nokļūdījās s-niekā un Mihails centās ielīst iekšmalā, bet viņam tas līdz galam neizdevās, kā rezultātā nākamajā līkumā Ričards tika "sagriezts" un viņš zaudēja 2 vietas. Mihails par šo "gājienu" saņēma 20 sekunžu sodu, kas viņam pēc brauciena maksāja 2 vietas un neiekļūšanu finālā. Šajā incidentā cieta arī Jānis Keišs, kurš, izvairoties no sadursmes, strauji bremzēja, kā rezultātā viņam noslāpa karts, līdz ar to, cīņa par iekļūšanu pusfināla trijniekā viņam bija beigusies. Pēc sadursmes Mihails turpināja "skriet pakaļ" līderiem un pēdējā aplī viņam pat izdevās apdzīt uz to brīdi otrajā vietā esošo Raimondu, kurš laikam nedaudz bija zaudējis "modrību". Līdz ar to, pusfinālu uzvarēja Valts, otrajā vietā, pēc Mihailam piespriestā soda, palika Raimonds Katiņš un trešais viens no brauciena "cietušajiem" Ričards Freibergs, kurš saņēma brīdinājumu par regulāru trases nošogojuma izsišanu.

Ceturtais pusfināls arī bija pietiekami interesants. Pašā startā Kristaps Misjuns, kurš startēja no piektās vietas, apsteidza priekšā esošo Kārli Briedi [VIDEO] un sāka "sēdēt astē" smagsvaram Viktorasam Mališauskam. Kādu brīdi Viktoras veiksmīgi aizstāvējās, bet tad 3. aplī Kristaps izsita viņu, ietriecoties sānā [VIDEO], kā rezultātā Viktoras zaudēja divas vietas. Kristaps par šo manevru saņēma 20 sekunžu sodu, kā rezultātā viņš "nokrita" par vienu vietu un zaudēja iespēju startēt finālā. Pēc šī incidenta Viktorasu līderi apdzina par apli un vairākus apļus vēlāk to pašu arī veica viņa "pāri darītājs" Kristaps. Par pusfināla uzvarētāju kļuva Ruslans Ivanovs, otrais Valters Frīdenbergs un trešais, pēc Kristapam piešķirtā soda, palika Kārlis Briedis.

 

B  fināls sākās ar ļoti lielsku startu no Ričarda Freiberga puses, kurš, startējot no piektās vietas, jau pirmajā aplī nokļuva otrajā pozīcijā un turpināja arī cieši sekot tā brīža līderim Raimondam Katiņam [VIDEO]. Turpretī Valteram Frīdenbergam, kurš startēja no otrās pozīcijas, pirmais aplis bija nepavisam veiksmīgs - viņš jau otrajā līkumā nedaudz sadūrās ar Raimondu un gandrīz noslāpēja kartu, uz brīdi pat apstājoties, bet par laimi Valteram, karts "atdzīvojās", kas ļāva viņam turpināt sacīksti, bet jau piektajā vietā.