03.05.2022 01:45 1131 0

Svētdien, 8. maijā, pēc ziemas miera Kandavas trasē, patramdīsim apkārtējos iedzīvotājus ar sezonas 17. posmu. Maijā norisināsies 2 posmi, abi notiks Kandavā, pēc kuriem pirmo reizi dosimies uz Šauļiem (Lietuva), kurā ir pat divas (!) trases, netālu viena no otras. Trase ir jauna, ar jauniem gokartiem, kas liek domāt, ka sacīkste būs aizraujoša un interesanta. Nākošajā sezonā jau ir plāns doties uz abām Šauļu trasēm un, iespējams, ne tikai vienu reizi.

 

Sezona straujiem soļiem tuvojas noslēgumam, ir atlikuši tikai 4 posmi un sākot ar nākamām sacīkstēm kopvērtējuma tabulās tiks reducēti punkti jeb tiks ņemti nost vismazāk iegūtie punkti kādā no posmiem, kopā ir 3 posmi (sliktākie punktu ziņā), kuri netiek skaitīti sezonas kopvērtējumā. Dalībniekiem, kuri nav piedalījušies vismaz 3 posmos, punktu skaits nemainīsies, savukārt, pārējiem punkti samazināsies.

 

Ja apskatamies kopvērtējuma tabulas, tad:

  • PRO S klasē TOP3 ir skaidrs, visticamāk, par čempionu beidzot kļūs Vitālijs Osovksis, kurš iepriekšējās sezonas noslēdza uz 3. un 2. vietas kopvērtējuma pakāpieniem. Uz 2. vietu, ar izlaistiem 3 posmiem, pretendē 2017./2018. gada viegā svara un pagājušās sezonas jaunizveidotās PRO S klases čempions Edijs Cukurs. Savukārt, trešās vietas pakāpienu, visticamāk, aizņems arī pagājušās sezonas bronzas kausa ieguvējs Matīss Silickis. Protams, ir minimāla iespēja, ka šī secība pamainīsies, jo reducējot punktus, vienu no šķir aptuveni 40-50 punkti.

 

  • PRO klasē atstatums (reducējot punktus) starp pirmo (Ruslans Dzenis) un otro (Edijs Maļinovskis) vietu ir nedaudz mazāks (27), bet, ņemot vērā beidzamos veiksmīgos posmus, ir jānotiek brīnumam, lai Ruslans nekļūtu par otro, DISCOMANIA OILHEAD čempionāta vēsturē, 3-kārtējos čempionu, pie tam kļūstot par to 3 gadus pēc kārtas. Par pirmo 3-kārtējo čempionu, arī 3 gadus pēc kārtas, kļuva PRO XL klases dalībnieks - Jānis Olle. PRO klasē par 3-šo vietu tīri teorētiski var pacīnīties iepriekšējās sezonas Vidējā svara klases laureāti Kārlis Zvejnieks (300) un Pauls Roberts Kreklis (274).

 

  • PRO XL klase šosezon, dažādu apstākļu dēļ, nevarēja lepoties ar lielu konkurenci, tāpēc par 2-kārtēju čempionu, pēc ilgāka pārtaukuma piedaloties visos posmos, kļūs Mareks Astašovs. Savukārt, par otro/trešo vietu turpmākos posmus vēl pacīnīsies 2018./2019. gada sezonas Smagā svara klases čempions Raivis Frāms (285) un 2019./2020. gada PRO XL klases čempions Mārtiņš Spīķis (271.5).

 

  • Vieglā svara klasē šosezon konkurence arī nebija no tām lielākajām, bet te bija vērojams labs dērbijs starp diviem čempionāta debitantiem - Liepājas brāļiem Teņiem. Apskatot skaitļus, izskatās, ka šoreiz pārāks būs jaunākais no brāļiem Kristaps (307), apsteidzot brāli Oskaru (277.5). Jāpiebilst, ka Oskars ir izlaidis par vienu posmu vairāk kā Kristaps, bet domāju, šis duelis turpināsies arī nākošajā sezonā, tikai jau PRO S klasē. Stabilu trešo vietu iegūs Haralds Astašovs (242.5).

 

  • Vidējā svara klasē atstatums starp pirmo un trešo vietu ir nosacīti vismazākais (41) salīdzinot ar citām klasēm un šajā klasē viss vēl nav izšķirts, ņemot vērā straujo čempionāta debitanta Edgara Silanža progresu beidzamajos posmos. Pašlaik pirmajā vietā ir Agris Ozoliņš (340), otrais Edgars (324), bet trešais Jurijs Stavinskis (299).

 

  • Smagā svara klasē diezgan lielu pārsvaru (41) no otrās vietas ir iekrājis Jānis Lapsiņš, līdz ar to, visticamāk, viņš arī kļūs par jauno čempionu, bet par otro/trešo vietu cīņa vēl notiks līdz sezonas beigām starp čempionāta debitantu, brāļu Teņu tēvu Kasparu Teni (294.5) un Arti Dzelzkalēju (285).

 

  • Dāmu klase diemžēl šosezon, arī dažādu iemeslu dēļ, nevarēja lepoties ar dalībnieku skaitu un situācija uz sezonas beigām ir krasi atšķirīga salīdzinot ar pagājušo sezonu, kad TOP3 secība izšķirās pašā pedējā sezonas braucienā. Šosezon aktīvi piedalījās tikai 2 dāmas - panākumiem bagātā Elizabete Šulce un liepājniece Helēna Elīza Zolmane. Elizabetei sezona ir pagājusi labi un viņa ir iekrājusi pietiekamu pārsvaru (49.5), lai varētu cerēt kļūt par 2-kārtējo dāmu klases čempioni.

 

  • Absolūtājā kopvērtējumā diezgan stabils līderis ir topošais PRO S klases čempions Vitālijs Osovskis (433), bet par 2.-4. vietu vēl notiks spraiga cīņa starp PRO klašu līderiem Ruslanu Dzeni (384), Ediju Cukuru (380) un Mareku Astašovu (374.5).

 

  • Labākā debitanta titulu visticamāk izcīnīs labu tempu uzņēmušais vidējā svara klases braucējs Edgars Silanžs (324), bet par 2.-3.vietu vēl pacīniesies tēvs ar dēlu - Kaspars (294.5) un Kristaps (307) Teņi. Starpcitu, tālu nav arī trešais ģimenes loceklis Oskars (277.5).

 

  • Uz TRACKDAY.lv JOKER balvas 100 EUR vērtībā izlozi, kurā sezonas noslēdzošajā posmā piedalīsies dalībnieki, kas būs nobraukuši visus sezonas posmus, pretendē 5 dalībnieki - Vitālijs Osovskis, Matīss Silickis, Edijs Maļinovskis, Jānis Lapsiņš un Jurijs Stavinskis.

 

Situācija kopvērtējuma tabulās ir apskatīta, tagad īsumā par 17. posma norisi.

 

No 1. aprīļa ir atcelti visi ierobežojumi, kuri bija ieviesti pagājušā gadā novembrī, līdz ar to, varam atgriezties vecos laikos, kad neviens nav jāšķiro pēc savas pārliecības. Bet nu tāpat, cenšamies nepārkāpt viena otra intīmās zonas...;) Dalībnieki, kuri jūtas neveseli, ar temperatūru, aicinu palikt mājās apārstēties un tad jau veselam kā bukam vai stirnai ierasties uz nākamo posmu, jo c19 jau nekur nav pazudis.

 

Tiks izmantota reta konfigurācija - pilnā trase, virzienā PA PULKSTENI. Kā jau ierasts šajā virzienā, kartingu drošibas dēļ, tiks izveidots slāpētājs pirms Tilkes līkuma. Džokeraplis, kā parasti, būs apļveida tālajā Kazas līkumā.

 

Trases konfigurācija, nobraukšanas/uzbraukšanas ceļi.

 

Laikapstākļus sola diezgan siltus, +7...+12 grādus, ar nelielu ziemelīti. Saģērbjamies atbilstoši prognozēm un paņemam līdzi arī ēdamo/dzeramo, jo trasē ar to iespējas nekādas nav.

 

PLĀNOTAIS LAIKA PLĀNS:
10:00 – 11:00 reģistrācija
10:20 – 11:20 brīvie treniņi (6)
11:35 – 11:50 dalībnieku sapulce
12:00 – 12:50 kvalifikācija (5)
13:05 – 14:05 pusfināli (5)
14:25 – 15:35 fināli (5)
15:55 – 16:05 apbalvošana

 

Dalībnieki, kas vēl nav reģistrējušies, aicinu to izdarīt savos profilos vai sūtot e-pastu (debitantiem) uz kartingi@discomania.lv.

 

Dalības maksa Kandavā ir nedaudz lielāka - EUR 40.00. Treniņš - EUR 12.00. Ja ir iespējams, sagatavojiet precīzu naudas summu.

 

 SACENSĪBU FORMĀTS:

- kvalifikācija, pusfināli un fināli.

- katrā sacīkšu kārtā tiek izlozēts cits gokarts.

- pusfināla un fināla braucieni ir SADALĪTI PA KLASĒM. Skaitliski mazas klases tiek apvienotas vienā braucienā.

- zemākā fināla uzvarētājs TIEK UZ AUGSTĀKU FINĀLU.

- tiek izmantots DŽOKERAPLIS (aplis kas ir garāks vai īsāks par pamatapli), kurā pusfinālos un finālos obligāti ir jāiebrauc vienu, divas vai 3 reizes, atkarībā no trases.

INFORMĀCIJA PAR ČEMPIONĀTU:
- 20 posmi, no septembra līdz jūnijam.
- 3 sliktākie posmi (punktu ziņā) kopvērtējumā netiek ņemti vērā.
- 7 klases (PRO S, PRO, PRO XL, vieglā svara (līdz 65 kg), vidējā svara (no 66 kg līdz 85 kg), smagā svara (virs 85 kg) un dāmu klase).
- katrā posmā tiek apbalvotas ar medaļām pirmās 3 vietas KATRĀ KLASĒ.
- katras klases ietvaros dalībnieki tiek izlīdzināti līdz VIENĀDAM SVARAM (+/- 3 kg). Izņēmums ir ziemas posmi un trases, kurās nav iespējams pievienot atsvarus.
- sezonas beigās KATRAS KLASES KOPVĒRTĒJUMA PIRMĀS 3 VIETAS sadarbībā ar TRACKDAY.lv saņem BALVĀS KARTINGA EKIPĒJUMU: 1. vieta - EUR 150.00 vērtībā, 2. vieta EUR 120.00 vērtībā un 3. vieta EUR 100.00 vērtībā.
- sezonas beigās starp dalībniekiem, kuri ir nobraukuši visus posmus, tiek IZLOZĒTA īpašā TRACKDAY.lv BALVA - KARTINGA EKIPĒJUMS 100 EUR VĒRTĪBĀ.

- dalībnieki, ir piedalījušies vismaz 100 čempionāta posmos saņem dāvānā 2 bezmaksas posmus.
- LOJALITĀTES PROGRAMMA. Par katru posmu, kurā dalībnieks piedalās, viņam tiks piešķirts 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicināto draugu, kurš piedalās aktuālajā posmā un nav debitants, dalībniekam tiek piešķirts vēl 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicinātu čempionāta debitantu no PRO S, PRO vai PRO XL klases, tiek piešķirti vēl 2 punkti, bet visvairāk - 3 punkti, par pieaicinātu čempionātu debitantu no vieglā, vidējā, smagā svara vai dāmu klases. 1 punkts ir ekvilalents EUR 1.00 un tos varēs izmantot posma dalības/treniņu apmaksai.