03.02.2014 01:27 3217 2

Sestdien, pirmajā februāra dienā, paralēli Eiropas rallija čempionāta posmam, norisinājās pirmā sacīkste uz ledus DISCOMANIA OILHEAD vēsturē. Uz posmu bija ieradušies 21 bezbailīgākie un azartiskākie čempionāta dalībnieki. Lai arī laikapstākļi nebija paši patīkamākie (pūta stiprs vējš un brīžiem sniga ass sniegs), tomēr jau no plkst. 10:45 tika uzsākta trases "būvniecība", kurā piedalījās gandrīz visi dalībnieki. Beigās izrādījās, ka darba ir diezgan daudz, kā arī "laika mašīna" sākumā negribēja "klausīt", līdz ar to sacensības varēja sākties tikai pēc plkst. 13:00.

   

Kvalifikāciju uzsāka PRO klases dalībnieki, kas varēja rādīt visiem klasi, jo lielākoties pa ledu un vispār ziemā dalībnieki nebija braukuši. Kvalifikācijai beidzoties gan varēja secināt, ka labāk šī trase padevās smagās klases pārstāvijiem, kas, iespējams, bija saistīts ar to, ka "smagie" brauca pēdējos braucienos un trase kļuva abrazīvāka. Tātad, pirmo reizi kvalifikācijā uzvarot "smagajam", pie uzvaras tika Viktoras Mališauskas, otrā vieta Bruno Freibergam un trešā vieta Marekam Astašovam.

 

Sākoties pusfināliem laika mašīna atkal sāka niķoties, bet tika pieņemts lēmums, ka turpināsim sacīksti bez tās klātbūtnes...:) Tāpat arī čempionāta datorsistēma netika galā ar smago uzdevumu, lai visi dalībnieki varētu braukt katrā sacīkšu daļā ar citu kartu, jo trasē bija pieejami tikai 4 gokarti. Līdz ar to nācās izmantot veco labo sistēmu - izlozi ar lapiņu palīdzību.

Pirmajā pusfinālā uzvaru svinēja Bruno Freibergs, kurš jau pirmajā aplī apsteidza Viktoras Mališauskas. Šajā pusfinālā, dēļ iepriekš pieminētās problēmas, netika fiksēti rezultāti, līdz ar to dalībniekiem, sistēmas īpatnības dēļ, pie ātrākiem apļa laikiem tika ierakstīti kvalifikācijas laiki.

Otrajā pusfinālā savu pirmo vietu nosargāja Mareks Astašovs, lai arī no otrās vietas startējušais Ernests Bitenieks pirmajos apļos diezgan apņēmīgi centās atrast veidu, kā tikt garām Marekam. Šajā pusfinālā savukārt netika pareizi fiksētas atstarpes finišā starp dalībniekiem, līdz ar to rezultātos tās neparādās.

Trešajā pusfinālā ar "laika mašīnu" jau viss bija kārtībā un Ruslans Ivanovs diezgan pārliecinoši (nedaudz vairāk par četrām sekundēm) nosargāja savu pirmo vietu. Savukārt, Voldemāram Biteniekam izdevās tikt garām vienīgai daiļā dzimuma pārstāvei Kristīnei Osnačai.

Ceturtajā pusfinālā cīņa par pirmo vietu jau bija nedaudz sīvāka, bet pieredzējušajam Atvaram Saliņam izdevās nosargāt Daiņa Fridrihsona "uzbrukumus". Šo uzdevumu Atvaram atviegloja arī pats Dainis, kad viņš vienā no apdzīšanas mēģinājumiem nokļūdījās un sagriezās.

Arī piektajā pusfinālā cīņa par pirmo vietu sākās jau no pirmā apļa, kurā duelējās Zintis Grandbergs un Edgars Nedzveckis. Edgars ļoti aktīvi "uzbruka" Zintim, bet Zinta pieredze ļāva nosargāt pirmo vietu pusfinālā, kā arī Edgars sagriezās pie viena no apdzīšanas mēģinājuma, kā rezultātā nokļuva brauciena beigās. Vēlāk gan Edgars apdzina tā brīža otrās vietas īpašnieku Artūru Cintiņu un finišēja 2.78 sekundes aiz uzvarētāja Zinta.

Pēdējā pusfinālā pārliecinošu uzvaru ieguva Ernests Auziņš, bet derbijs norisinājās starp PRO klases dalībniekiem Uldi Čodaru un Alekseju Sjominu, kur pārāks izrādījās Uldis, apsteidzot Alekseju par 0.406 sekundēm.

 

C finālā pārliecinošu uzvaru guva Uldis Čodars, bet otro vietu izdevās nosargāt Dainim Fridrihsonam, atstājot 0.268 sekundes aiz sevis Edgaru Nedzvecki. Šajā braucienā notika arī vienīgā ķibele ar tehniku, kā rezultātā Sergejam Paņevinam, kurš tobrīd atradās otrajā vietā, nācās izstāties.

B finālā tas pats karts, kurš iepriekšējā braucienā "izrādīja vājuma pazīmes"...:))..palika startā uz vietas, kā rezultātā nācās veikt atkārtotu startu. Šajā braucienā uzvarēja "smagsvars" Ernests Auziņš, lai arī ātrākais bija pieredzējušais Zintis Grandbergs, kurš jau ne pirmo reizi čempionātā izvēlējās ar konkurentiem spēlēt spēli "Kaķi un peles" - palaist garām konkurentus un pēc tam apdzīt viņus. Šajā braucienā nepaveicās Ernestam Biteniekam, kurš vienā no līkumiem sagriezās, zaudējot iespējas pacīnīties par augstākām vietām.

A finālā startēja 2 "smagsvari" (no pirmām starta vietām) un 2 PRO klases braucēji. Jau pirmajos apļos Ruslans Ivanovs tika garām abiem "smagajiem", pēc kāda laiciņa to izdarīja arī Atvars Saliņš un tad sākās principiālās cīņas starp Ruslanu un Atvaru, kā arī starp Bruno un Mareku. Veiksmīgāki šajos dueļos izrādījās Atvars un Mareks, kuri attiecīgi ieņēma pirmo un trešo vietu. Atvaram šī bija jau otrā uzvara sezonā. Jāpiebilst, ka viņš šajā sezonā ir piedalījies tikai 2 reizes...:)...tātad 100% gadījumos ir svinētas uzvaras...ar to arī apsveicam!

 

Gribētos arī atzīmēt, ka šī bija viena no retajām sacīkstēm, kad nevienam netika piešķirts sods...varbūt tāpēc, ka posmā nepiedalījās galvenais tiesnesis Agris Galiņš...:)...?.. Vienīgais mums nācās šķirties no vairāk EUR tāpēc, ka daži dalībnieki "uzgrieza saulītes" pēc finiša. Laikam būs jāsāk piešķirt sodi, tāpat kā F1 sacīkstēs...:))..

 

Pēc šī posma ir notikušas vairākas izmaiņas kopvērtējumos:

PRO klasē - Aleksejs Sjomins ir pacēlies uz trešo vietu, "izspiežot" no trijnieka Valtu Tenteru, kurš šajā posmā nepiedalījās, par prioritāti izvirzot Eiropas rallija čempionāta posmu.

Smagā svara klasē - Mareks Astašovs ir kļuvis par klases līderi, apsteidzot Edgaru Astašovu, kurš arī nepiedalījās šajā posmā tāda paša iemesla pēc kā Valts.

Absolūtājā kopvērtējumā - par jauno līderi ir kļuvis jau trešais "smagsvars", kurš šogad ir bijis šajā godā un tas ir Mareks Astašovs. Savukārt, uz otro vietu ir pacēlies Uldis Čodars un uz trešo Edgars Nedzveckis. Abi dalībnieki apsteidza Edgaru Astašovu un Jāni Keišu, kuri nepiedalījās šajās sacīkstēs. Tāpat uz sesto vietu ir pacēlies jau ceturtais "smagais" Artūrs Cintiņš, "izspiežot" no sešinieka Raimondu Katiņu, kurš arī nepiedalījās šajā posmā.

 

Nākamo posmu arī ir doma noorganizēt uz šī paša dīķa, ja vien to ļaus trases kalendārs un laikapstākļi. Bet par to vairāk būs zināms nākamās nedēļas laikā.

 

Vēlreiz paldies visiem dalībniekiem, kas palīdzēja pie posma organizatoriskajiem darbiem, ņemot vērā to, ka visi galvenie čempionāta palīgi nevarēja piedalīties šajās sacīkstēs.

 

Bildes no čempionāta posma var apskatīt šeit.