29.09.2014 00:38 2813 0

Openkart LeMans sezona ir veiksmīgi beigusies!!!

DISCOMANIA OILHEAD startēja ar 3 komandām, kuras pārstāvēja labākie mūsu čempionāta dalībnieki - Edgars Nedzveckis, Uldis Chodars, Raimonds Katiņš (DOH 1), Valters Frīdenbergs, Māris Liepiņš, Valts Tenters (DOH 2), Mareks Astašovs, Jānis Keišs, Kārlis Priedītis, Dainis Fridrihsons, Nauris Garoza (DOH 3 - smagākā komanda LeMans čempionātā).

Šogad notika seši posmi, kuri pamīšiem norisinājās 333 un Rullīšu trasēs.
1. posmā mūsu "mājas trasē" 333 trīspadsmit komandu konkurencē DOH 1 uzvarēja kvalifikāciju, bet sacīkstē spraigā cīņā DOH 1 un DOH 2 komandas kāpa uz pjedestāla 2. un 3. pakāpiena, pie tam DOH 1 no pirmās vietas 90 minūšu braucienā atpalika tikai par 2.555 (!) sekundēm. DOH 3 šajā posmā ieņēma salīdzinoši augsto 8. vietu.
2. posmā Rullītī spēcīgā 15 komandu konkurencē DOH 1 komanda finišēja augstajā 4. vietā, no pjedestāla atpaliekot tikai par nepilnām 7 sekundēm, DOH 2 izcīnīja 7. vietu, bet DOH 3 - 11. vietu. Jāpiebilst, ka DOH 2 komanda uzrādīja otro ātrāko apli, atpaliekot no trases saimniekiem tikai par nieka 0.008 (!) sekundēm, kas ir ļoti atzīstams sniegums.
3. posmā, kas atkal norisinājās 333 trasē. Kvalifikācijā mūsu vadošajām komandām veicās ļoti labi - 16 komandu konkurencē otrā un un trešā vieta, bet sacīkstē ne pārāk paveicās DOH 1 komandai, kura 2. sacīkšu daļas pirmajā aplī iekļuva avārijā un atkrita uz peletona aizmuguri, vēlāk gan tika paveikts labs darbs un viņi aizkļuva līdz pat 3. vietai. Pēc abām sacīkšu daļām DOH 2 komanda kāpa uz pjedestāla 2. pakāpiena, bet DOH 1 komandai 3. pakāpiens tika "atņemts" ar strīdīgu 5 sekunžu sodu, kas lika samierināties ar ceturto vietu. DOH 3 komanda ierindojās 10. vietā.
4. posmā atkal atgriezāmies Rullītī. Šīs sacīkstes mums bija visneveiksmīgais posms LeMans seriālā. Kvalifikācijā pēdējās vietas, jāpiebilst, ka ne ar tiem labākiem gokartiem, bet sacīkstē - pirmoreiz DOH 3 komanda finišā bija priekšā abām vadošajām komandām. Tātad 16 komandu konkurencē, DOH 3 - 10. vieta, DOH 2 - 12. vieta, DOH 1 - 13. vieta, kas vēlāk arī liedza sasniegt augstākos mērķus.
Ļoti aizraujošs sanāca 5. posms, kurā mūsu komandas atkal bija "zirgā". Kvalifikācijā 17 komandu konkurencē otrā un trešā vieta, pēc pirmās daļas - 3., 5. un 7. vieta, bet otrajā daļā sāka līt lietus un DOH 1 komanda uzrādīja fantastisku lietus vīru sniegumu, finišējot 1. vietā. Apkopojot rezultātus, visas DOH komandas finišēja pirmajā septītniekā - DOH 1 otrajā vietā, DOH 2 ceturtajā vietā, atpaliekot no pjedestāla par nepilnām 19 sekundēm, savukārt, DOH 3 komanda finišēja savā augstākajā vietā LeMans sacensībās - septītajā.
27. septembrī Rullītī norisinājās pēdējais sezonas posms, kurā DOH 1 komandai bija uzdevums nosargāt kopvērtējuma 3. vietu, DOH 2 komandai censties pacelties no piektās uz ceturto vietu, no kuras šķīra tikai viens punkts, bet DOH 3 vajadzēja nosargāt vietu kopvērtējuma desmitniekā. Kvalifikācija bija cerīga - abas vadošās komandas palika trešajā un ceturtajā vietā. Pirmajā daļā nobraucām labi, bet trases saimnieki ar labāko kartu apdzina par apli gandrīz visas komandas, izņemot 2. vietā esošo MMB, kas beigās izrādījās izšķiroši priekš mērķu sasniegšanas. Vienīgi, ne pārāk labi veicās DOH 3 komandai, tika pieļautas vairākas kļūdas un kopumā zaudētas aptuveni 35 sekundes. 2. daļā arī veicās salīdzinoši labi, tikai nedaudz pietrūka, lai abas līderkomandas atgūtu iepriekšējā daļā zaudēto apli. Finišā - DOH 1 komandai 5. vieta, DOH 2 komandai 6. vieta, bet DOH 3 komandai sliktākais sniegums šosezon - 14. vieta.


Sezonas sākumā tika uzstādīts ļoti augsts mērķis - vadošajām komandām iekļūt kopvertējuma trijniekā, bet DOH 3 komandai sezonas beigās būt starp 10 labākajām komandām. Lai arī mērķis bija ambiciozs, to gandrīz arī izdevās sasniegt - DOH 1 komanda 38 komandu konkurencē izcīnīja 3. vietu, DOH 2 komanda ierindojās 5. vietā (5 punktus atpaliekot no 4. vietas), bet smagsvaru DOH 3 komanda ieguva 11. vietu, atpaliekot tikai par 1 punktu no 10. vietas. Lai arī mērķis nav izpildīts par visiem 100%, tomēr rezultāti ir ļoti augsti, par ko arī gribēju pateikt PALDIES visiem komandas biedriem, it īpaši DOH 1 komandai, kas izcīnīju mums godalgoto vietu un ceru, ka kauss pēc apbalvošanas nokļūs veikala DISCOMANIA goda vietā. Mēs pierādījām, ka esam saliedēta KOMANDA un visi esam gatavi cīnīties par kopējiem mērķiem.

Vēlreiz paldies visiem un tagad koncetrējamies aktuālajai DISCOMANIA OILHEAD sezonai, kur katrs jau ir pats par sevi.


Starpcitu, nākamais posms norisināsies jau otrdien, 333 trasē, plkst. 19:00.

TIEKAMIES UN GĀZI GRĪDĀ...!!!..