14.04.2014 00:15 3099 2

Otrdien, 1. aprīlī vēl nebijušā amatieru kartinga trasē norisinājās DISCOMANIA OILHEAD 15. posms. Trase tika izveidota 333 drošas braukšanas mācību poligonā, jo "īstajā" trasē tika restaurētas "kerbas". Sacīkste bija ļoti aizraujoša un tajā pulcējās šīs sezonas lielākais dalībnieku skaits - 36. Posmā piedalījās 5 čempionāta (Edgars Kudurs, Rolands Ozoliņš, Andris Voicišs, Kristaps Romanovs, Mikus Embrekts) un 1 sezonas (Raitis Maurāns) debitants.

 

Kvalifikācija norisinājās vēl gaišajā diennakts laikā un ņemot vērā, ka visi šajā trasē brauca pirmo reizi, tad katrs centās atast to pareizāko veidu, kā to izbraukt. Vislabāk jaunajā trasē izdevās pielāgoties PRO klases braucējiem Valtam Tenteram, debitantam Edgaram Kuduram un Jevgenijam Stragovam, kuri atiecīgi ieņēma pirmo, otro un trešo vietu. Kvalifikācijā tika piemērots arī viens sods - Artūram Cintiņam tika piešķirts brīdinājums par vairākkārtēju izbraukšanu ārpus trases (aiz piloniem).

 

Sākoties pusfināliem, bija jau iestājusies tumsa un...jautrības varēja sākties...:)...sākumā braucieni notika daļējā tumsā un vairākos līkumos bija jābrauc "uz tausti", bet vēlāk brīvprātīgie dalībnieki sadzina mašīnas tumšajās vietās un ar lukturiem izgaismoja trasi.

Pirmais pusfināls pagāja samērā mierīgi - Valts Tenters un Jevgenijs Stragovs diezgan ātri "atrāvās" no pārējiem sekotājiem; kvalifikācijas 3. vietas ieguvējs Edgars Kudurs dēļ ne pārāk veiksmīgi izlozētā karta, "nokritās" par 3 vietām, bet Pāvels Šiško vairākas reizes taisīja piruetes, zaudējot vietu, kā arī vēlāk viņš saņēma brīdinājumu par izbraukšanu ārpus trases (aiz piloniem). Par pusfināla uzvarētāju kļuva Valts.

Otrajā pusfinālā, līdzīgi kā pirmajā, līderi (Edgars Nedzvecikis un Ruslans Ivanovs) ātri atrāvās no pārējiem, bet ilgu laiku notika cīņa par ceturto vietu starp Kristapu Romanovu, Jāni Keišu un Pāvelu Seļivanovu, kuri jau pirmajos apļos bija apsteiguši Dmitriju Javorski. Pēc vairākiem apļiem Jānis tomēr "nokoda" Kristapu un viņš varēja sākt pakaļdzīšanos "klases brālim" un vienīgajam tiešajam konkurentam šajā braucienā Bruno Freibergam. Nākamajā aplī Kristapu apdzina arī Pāvels. Pēc Kristapa apdzīšanas Jānis ļoti strauji tuvojās Bruno un pēc dažiem apļiem arī noķēra viņu, bet garām netika. Pa to laiku Jānim aiz muguras pietuvojās arī Pāvels un tika izveidots "trīs vagonu vilcieniņš", kurš līdz finišam tā arī "nočučināja"..:)... Par pusfināla uzvarētāju ar nelielu pārsvaru kļuva Edgars Nedzveckis.

Trešais pusfināls jau sākās nedaudz aizraujošāk - startā Ernests Bitenieks no ceturtās vietas "pacēlās" uz otro vietu un aiz viņa muguras notika sīvas cīņas par katru metru. Voldemārs Bitenieks pirmajā aplī apdzina Rolandu Puķīti (arī nepaveicās ar karta izlozi) un 2 apļus vēlāk to pašu izdarīja Mareks Astašovs. Sacīkšu turpinājumā cīņa notika gan par pirmo vietu (starp Alekseju Sjominu un Ernestu), gan par trešo vietu (starp Kārli Priedīti un Mihailu Timofejevu), tāpat arī par piekto vietu (starp Voldemāru Bitenieku un Mareku Astašovu). Cīņa par pirmo vietu norisinājās visu brauciena laiku, bet par trešo vietu Kārlim izdevās atrauties no Mihaila un pietuvoties Ernestam, kurš atradās otrajā vietā. Kā rezultātā Ernestam nācās nedaudz "segties" un viņš uz kādu brīdi nedaudz atpalika no Alekseja. Pa to laiku līdera trijniekam pietuvojās arī Mihails, izveidojot "4 vagonu vilcieniņu", kurš tā arī nobrauca līdz finišam. Bet cīņā par piekto vietu, Mareks vienā no pēdējiem apļiem bija ļoti tuvu apdzīšanas manevram, bet nokļūdījās, kas liedza viņam pakāpties uz 5. vietu.

Šī pusfināla laikā notika arī viens amizants gadījums - Jānis Keišs jutās laikam ļoti priecīgs par izcīnīto 4. vietu pusfinālā un izlēma uzdejot kameras priekšā. Piedāvāju arī jums noskatīties šo "skaisto" deju...:) [VIDEO].

Ceturtā pusfināla startā smagsvars Edgars Astašovs nosargāja pirmo vietu, bet otrajā aplī Uldim Čodaram tomēr izdevās apdzīt Edgaru, pēc kā Uldis strauji sāka attālināties. Arī pēc tam, kad Uldis tika garām, Edgars turpināja "piesegt" savu pozīciju un nākamais, kas centās viņam "uzbrukt" bija Valters Frīdenbergs. Lai arī Valteram brīžiem gandrīz izdevās apdzīt Edgaru, bet tomēr pēc finiša līnijas viņš tā arī palika trešais. Savukārt Edgars "noturēja" aiz muguras ne tikai Valteru, bet arī vēl 2 konkurentus - Kārli Briedi un Rolandu Ozoliņu un visi četri finišēja pusotras sekundes ietvaros. Aiz šīs četrotnes notika cīņa arī par sesto vietu starp Kristīni Osnaču un Dmitriju Angelovski. Kristīne, kā jau to varēja paredzēt, startā tika garām smagsvaram Dmitrijam, bet brauciena otrajā daļā kļūdījās vienā no līkumiem un Dmitrijs tika viņai garām, bet jau pēc 2 apļiem Kristīne atguva savu pozīciju. Vēl pēc apļa, Kristīne pirms taisnes nokļūdījās un Dmitrijs centās taisnē tikt garām un esot jau blakus, "uzsita" Kristīnes gokartam pa aizmuguri, kā rezultātā, Kristīne sagriezās. Par šo manevru Dmitrijs saņēma 5 sekunžu sodu, kas pēc brauciena "atmeta" viņu uz pēdējo vietu, aiz Kristīnes.

Piektajā pusfinālā jau pašā startā Dainis Fridrihsons no trešās vietas izrāvās vadībā, apdzenot gan Kristapu Misjunu, gan Artūru Cintiņu, kuram izdevās nosargāt otro vietu. Dainis ar Artūru nedaudz atrāvās, bet aiz viņu mugurām notika īsts "kiš-miš" - grūstīšanās, stumdīšanās, kļūdas, izbraukšana ārpus trases...un kad "dūmi izklīda", tad trešajā vietā bija Raitis Maurāns, ceturtajā Kristaps Misjuns, piektajā Viktoras Mališauskas, sestajā Agris Galiņš, bet septītajā Raimonds Katiņš. Tad pirmais "izcēlās" Agris, kurš mēģinot apdzīt Viktorasu, ietriecās viņam sānos un sagrieza kartu, ko izmantoja Raimonds, kurš tika abiem garām. Par šo manevru Agris saņēma 5 sekunžu sodu. Vēlāk Viktoras gan tika garām Raimondam, bet Agris līdz brauciena beigām to nepaspēja izdarīt, lai arī pēdējos apļos viņu cīņa bija ļoti spraiga. Uzreiz pēc šī incidenta Kristaps apsteidza Raiti, pakāpjoties uz trešo vietu, sākot pakaļdzīšanos Artūram, ko līdz pusfināla beigām arī izdevās izdarīt, bet apdzīt tomēr nesanāca. Par pēdējā pusfināla uzvarētāju ar gandrīz 4 sekunžu pārsvaru kļuva Dainis.

 

B finālā ļoti labs starts padevās pieredzējušam Raivim Kirilovam, kurš startējot no trešās vietas, izvirzījās vadībā un viņam cieši sekoja no otrās vietas startējošais Ernests Bitenieks. Diezgan neveiksmīgs starts (tās pašas bēdīgās karta izlozes dēļ) padevās Bruno Freibergam, kurš jau pēc pirmā apļa "atkrita" no ceturtās vietas uz astoto. Otrajā aplī vienā no līkumiem kļūdījās divi braucēji (Ernests un Valters Frīdenbergs), kā rezultātā Artūrs Cintiņš izvirzījās uz otro vietu, bet uz trešo vietu "pacēlās" Kārlis Priedītis un aiz viņa nokļuva Ernests, starp kuriem fināla turpinājumā norisinājās īsta kauja. Sākumā Ernestam aktīvi "uzbruka" Valters, dažbrīd pat apdzenot viņu, bet tad Ernests nedaudz "atbrīvojās" un vienā no līkumiem tika blakus Kārlim, bet pēdējais viņam pirms nākamā līkuma "aizvēra durvis ciet", par ko Kārlis saņēma brīdinājumu. Bet pēc dažiem apļiem Ernests veica "atriebības" gājienu (ne jau pirmo reizi čempionātā...:)...) un ļoti riskantā veidā (braucot pat ar vienu pusi pa zāli) centās ielīst iekšmalā visātrākajā trases līkumā, kas beidzās ar ļoti nepatīkamu avāriju - Kārlis tika sagriezts priekšā gandrīz visiem pārējiem dalībniekiem, kuri nespēja izvairīties no sadurmes. Vistraģiskāk gāja Valteram, kurš ietriecās trases nožogojuma betona klucī, padarot kartu nebraucamu un savu sprandu grūti grozāmu. Savukārt Kristaps Misjuns un Mihails Timofejevs, tika daudzmaz sveikā cauri, protams, padarot par upuri Kārli, kurš saņēma vairākus sitienus. Ernests par šo savu avantūru saņēma 20 sekunžu sodu, kas viņu "atmeta" uz sesto vietu finālā. Par fināla uzvarētāju pārliecinoši kļuva Raivis Kirilovs.

A finālā jau no paša sākumā vadībā izrāvās pirmo divu vietu ieguvēji Valts Tenters un Edgars Nedzveckis un šī cīņa burtiski bampers bamperī norisinājās līdz pat finišam. Tāpat startā Uldis Čodars tika garām Aleksejam Sjominam, Jevgenijs Stragovs tika garām gan Dainim Fridrihsonam, gan Aleksejam, bet Edgars Astašovs tika garām Ruslanam Ivanovam. Pēc dažu apļu cīņas Aleksejs sākumā apdzina Jevgēniju, bet vēlāk arī Uldi, pēc kā strauji sāka attālināties. Edgars jau otrajā aplī nokļūdījās, kas viņam arī liedza pacīnīties fināla sākumā par augstākām vietām. Savukārt Ruslans no pēdējās vietās sāka lēnām garām "kārpīties" uz augšu - Edgaru apdzina, kad viņš nokļūdījās; pēc dažiem apļiem apdzina arī Daini un sāka "dzīt pēdas" Jevgenijam, kurš bija attālinājies un ļoti centās tikt garām Uldim. Dažus apļus pirms fināla beigām Ruslanam izdevās noķert un apdzīt arī Jevgēniju.

Par fināla un arī posma uzvarētāju grūtā cīņā ar Edgaru Nedzvecki kļuva Valts Tenters. Šī bija viņam jau otrā uzvara šajā sezonā. Vēl pa divām uzvarām šosezon ir Atvaram Saliņam un Edgaram Nedzveckim.

 

Valtam šī uzvara (kā arī Valtera neveiksme) ļāva pakāpties uz trešo vietu PRO klasē. Valts tagad atrodas 15 punktus priekšā Valteram, kas intrigu tikai palielina. Tāpat arī vēl pirmā vieta ir "miglā tīta", jo Uldis Čodars ir tikai 5 punktus priekšā Edgaram Nedzveckim. Joprojām intriga saglabājas arī "smagsvaru" klasē, kurā paredzams, ka cīņa norisināsies līdz pēdējam posmam.

 

Nākamais posms norisināsies jau 15. aprīlī, 333 trasē, plkst. 19:00, kurš būs pēdējais ar "vecajiem" kartiem un pirmais ar atjaunotajām trases apmalēm.

 

Tāpat gribēju painformēt, ka saistībā ar Openkart LeMans (kurā piedalās arī 3 DISCOMANIA OILHEADS komandas) posmu izmaiņām, mūsu čempionātā arī būs izmaiņas - tiks samainītas vietām posmu norises vietas. 17. posms (29.04.) norisināsies 333 trasē, savukārt, 18. posms (13.05.) Rullītī. Šīs izmaiņas tiek veiktas ar mērķi labāk sagatavoties LeMans sacensībām.

 

Novēlu visiem veiksmi un tiekamies trasē!