06.11.2014 13:14 2933 1

Otrdien, 4. novembrī ļoti labos laika apstākļos 333 trasē norisinājās DISCOMANIA OILHEAD 6. posms. Uz sacīkstēm bija ieradušies 35 dalībnieki un trases konfigurācija bija īsā, ar āķi, pa pulksteni, protams, ar džokerapli, kurš šoreiz tika izmantots citā vietā - garās trases 180 grādu līkumā. Sacensībās tika ieviests vēl viens jaunums - starts tika dots ar luksoforu, nevis ar karogu...bija labais.

Cīņas bija spraigas, pārsvarā braucienos pirmo no pēdējās vietas šķīra ne vairāk kā 15 sekundes, protams, neiztika arī bez sodiem, kas tika piešķirti par nekorektiem apdzīšanas manevriem un agresīvu braukšanu.

 

Par posma uzvarētāju kļuva Edgars Nedzveckis, kura šī viņam bija jau otrā uzvara sezonā un piektā čempionāta vēsturē. Tāpat Edgars "izcēla" pirmo "hatricku" (uzvara kvalifikācijā, uzvara posmā sacīkstes ātrākais aplis) šosezon, kurš viņam ir jau otrais karjerā, ar ko arī apsveicam! Edgaram par šo sasniegumu nākamajā posmā tiks piešķirts arī "medālis". Otrajā vietā finišēja Valts Tenters, bet trešajā Dainis Fridrihsons, kas viņam bija atkārtots labākais rezultāts (visi no PRO klases).
W klasē spraigā cīņā ar vienu no galvenajiem konkurentiem (Kasparu Bertānu) kārtējo uzvaru svinēja Kārlis Briedis, kas ļāva viņam vēl vairāk nostiprināties līdera godā gan savā klasē, gan absolūtajā kopvērtējumā. Otrais finišēja Kaspars, bet trešais Rihards Balodis. Kasparam veiksmīgais sniegums ļāva iekļūt klases kopvērtējuma trijniekā, bet Rihards pacēlās par 3 vietām uz septīto.
Smagajā klasē uzvaru svinēja viens no galvenajiem titula pretendentiem Arnis Jurgels, kurš vienīgais no smagsvariem iekļuva A finālā...Arnis bija ātrākais arī kvalifikācijā. Otrais finišēja aktuālais smagsvaru čempions Mareks Astašovs, kurš finālā uzrādīja arī ātrāko sacīkstes apļa laiku starp smagajiem. Savukārt, trešais finišēja Edgars Astašovs. Arnim šis sniegums ļāva pacelties par 3 vietām, uz sesto; Mareks nostiprinājās otrajā, atpaliekot no līdera Kārļa Priedīša tikai par 3 punktiem, savukārt, Edgars pacēlās par 2 vietām uz piekto.
Junioru klasē pirmo uzvaru izcīnīja Tomass Birstiņš, kurš finālā uzrādījā klases ātrāko apļa laiku; otrajā vietā finišēja Nikolass Bertāns, bet trešais - klases līderis Ričards Freibergs, kurš bija labākais arī klases kvalifikācijā.
Dāmu klasē diemžēl startēja tikai viena dalībniece - Emīlija Bertāne.

 

Paldies visiem dalībniekiem, it īpaši tiem, kas palīdzēja organizatoriskajos darbos!

 

Nākamais posms norisināsies pēc 3 nedēļām - 25. novembrī. Pagaidām nav zināms, kurā trasē tas norisināsies, tas būs atkarīgs no laika apstākļiem, sekojiet informācijai un piesakaties jau tagad!

 

Priecīgus visiem tuvojošos valsts svētkus!