31.05.2020 21:16 1952 0

Kamēr Latvijā ir ierobežojumi ar pulcēšanos, mums ir iespēja doties uz Lietuvu, kur sacīkstes ir atļautas, un turpināt sezonu Viļņas trasē PLYTINES KARTODROMAS. Plytines trasē mēs esam viesojušies jau 3 reizes, kad vienmēr ir notikuši 2 posmi vienā dienā un šī reize nebūs izņēmums. Uz Viļņu mēs parasti devāmies marta mēnesī, bet šajā sezonā covids veica izmaiņas kalendārā un pirmo reizi uz Plytines trasi dosimies siltā vasaras mēnesī, sestdien, 6. jūnijā un sacīkstes beigsim pa gaismu.

Ņemot vērā valdības mīkstinošos ierobežojumus, tad atgriežoties no Lietuvas, nebūs nepieciešams atrasties arī 14 dienu pašizolācijā, galvenais, ir jāievēro visi piesardzības pasākumi, tai skaitā distancēšanās, lai pēc brauciena, mēs visi palikti veseli.

 

Uz Lietuvu nekādā gadījumā nedrīkst doties, ja ir elpošanas ceļu saslimšanas pazīmes, temperatūra vai pēdējās 14 dienās esat bijuši ārpus Baltijas valstīm. Ja robežsargi konstatēs drudža pazīmes, tā ir tiesīga neielaist valstī. No 1. jūnija uz robežas ir atvērti visi pārejas punkti, bet ir jābūt gataviem pārbaudēm.

Tāpat Lietuvā obligāti jānēsā sejas maskas, atrodoties tirgos, veikalos, sabiedriskos pasākumos, ekskursijās un sabiedriskajā transportā. Maskas vietā varot izmantot arī lakatus vai šalles. Trasē balaklavas nēsāšana arī būtu ļoti ieteicama. 

 

Nokļūstot līdz trasei, tiks nodrošināti dezinfekcijas līdzekļi rokām, tāpat ir nepieciešama katram sava ķivere un balaklava. Tiem, kam tādas nebūs, tās būs iespējams dabūt uz vietas trasē.

 

Tagad par sacensībām.

Pirmām kārtām, trasei ir mainījusies "laika mašīna", tagad tā ir apvienota ar kartinga braucēju sociālo tīklu un saucās RACEFACER. Līdz ar to, lai trasē reģistrācija aizņemtu mazāk laika, jums visiem vajadzētu reģistrēties jau pirms sacīkstēm, to var izdarīt, sekojot šai saitei - RACEFACER REGISTER. RACEFACER iespējas ir ļoti plašas - jūsu profilā tiks saglabāti visi rezultāti, tie tiks salīdzināti ar citiem braucējiem, tai skaitā, Lietuvas kartingistiem, rezultāti tiks nosūtīti uz e-pastu u.c. opcijas.

 

Šajā reizē ne tikai pirmo reizi sacentīsimies vasarā, bet arī izmantosim 13 zirgaspēku SODI GTR-4 kartingus, kas Plytines trasē attīsta ātrumu līdz pat 86 km/h, kā arī DŽOKERAPLĪ būs jāiebrauc 2 reizes! Šiem gokartiem ir oriģinālās atsvaru kastes, kas sagādās mazāk problēmas pievienojot papildus svaru.

 

Pirmais posms notiks virzienā PA PULKSTENI, ar nedaudz izmainītiem pēdējiem līkumiem, kas ar šiem kartiem esot drošāk un interesantāk, bet džokeraplis paliks tāds pats kā pagājušā gadā.

Otrais posms notiks pretējā virzienā, bet šoreiz starta taisnē, ja būs sausa trase, netiks izmantoti slāpētāji, kā arī iespējams džokeraplis būs citā vietā.

Trases konfigurācijas tiks precizētas sacensību dienā.

 

Tāda pati tradīcija, kā 2 posmi vienā dienā, vēl viena tradīcija ir lojalitātes punktu izmantošana Plytines trasē. Sakrātos punktus un cik lielu atlaidi varēs saņemt, visi dalībnieki caur saviem profiliem var redzēt sadaļā LOYAL KLUBS. Piemēram, Mārtiņš Spīķis abus posmus ar 2 treniņiem katrā posmā varēs izbraukt pilnīgi BEZ MAKSAS! ;)

 

Tāpat, kā iepriekš, sacensību laikā teltī tiks organizētas kolektīvās pusdienas, lai nav jālauza galva, kur iestiprināties. Par ēdienkarti un cenām informēšu dalībniekus atsevišķā aptaujā un šajā reizē visticamāk ēdiens tiks atvests vienreizējos traukos.

 

Dienas kārtība būs tāda, kāda ir izbraukuma posmos - sākumā reģistrēšanās, sapulce un tad treniņi, kvalifikācija, pusfināli, fināli. Pēc tam būs tehniskā pauze, kad tiks pielāgota trase otram virzienam un atkal viss no sākuma. Otrā posma kvalifikācijas secība būs tāda pati, kā pirmajā posmā, savukārt, otrā posma treniņu secība būs apgrieztā kārtībā pirmā posma treniņu secībai.

 

Laika prognoze pašlaik rāda ļoti labu laiku braukšanai ar kartu, +14...+16 grādi, ar dienvidu vēju, bet, protams, pa nedēļu tā nedaudz var mainīties.

 

Ja kādam ir nepieciešams transports uz/no trases, droši dodiet ziņu uz kartingi@discomania.lv, noteikti atradīšu variantus vai arī var meklēt variantus WhatsApp grupā.

 

Sekojot saitei, atradīsiet trases atrašanās vietu - https://goo.gl/maps/iusEV1t83o72. Rēķinaties, ka ceļā paiet kādas trīsarpus/četras stundas un iespējama kāda pārbaude uz robežas.

 

Dalībnieki, kas vēl nav reģistrējušies, aicinu to izdarīt savos profilos vai sūtot e-pastu (debitantiem) uz kartingi@discomania.lv. Maksimālais dalībnieku skaits - 42!

 

Dalības maksa - EUR 38.00 par katru posmu.

 

Plānotā dienas kārtība:

11:00 - 11:40 dalībnieku reģistrācija

11:40 - 11:55 dalībnieku sapulce

12:00 - 12:45 brīvie treniņi 15. posma virzienā (8 minūtes - 12 EUR)

12:50 - 13:30 15. posma kvalifikācija

13:40 - 14:30 15. posma pusfināli

14:50 - 15:45 15. posma fināli

 

16:20 - 17:05 brīvie treniņi 16. posma virzienā

17:10 - 17:50 16. posma kvalifikācija

18:00 - 18:50 16. posma pusfināli

19:10 - 20:05 16. posma fināli

 

20:20 - 20:30 abu posmu apbalvošana

 

SACENSĪBU FORMĀTS:

- kvalifikācija, pusfināli un fināli.

- katrā sacīkšu kārtā tiek izlozēts cits gokarts.

- pusfināla un fināla braucieni ir SADALĪTI PA KLASĒM. Skaitliski mazas klases tiek apvienotas vienā braucienā.

- zemākā fināla uzvarētājs TIEK UZ AUGSTĀKU FINĀLU.

- tiek izmantots DŽOKERAPLIS (aplis kas ir garāks vai īsāks par pamatapli), kurā pusfinālos un finālos obligāti ir jāiebrauc vienu vai divas reizes, atkarībā no trases.

INFORMĀCIJA PAR ČEMPIONĀTU:
- 18 posmi, no septembra līdz jūnijam.
- 3 sliktākie posmi (punktu ziņā) kopvērtējumā netiek ņemti vērā.
- 6 klases (PRO, PRO XL, vieglā svara (līdz 65 kg), vidējā svara (no 66 kg līdz 85 kg), smagā svara (virs 85 kg) un dāmu klase).
- katrā posmā tiek apbalvotas ar medaļām pirmās 3 vietas KATRĀ KLASĒ.
- katras klases ietvaros dalībnieki tiek izlīdzināti līdz VIENĀDAM SVARAM (+/- 3 kg). Izņēmums ir ziemas posmi un trases, kurās nav iespējams pievienot atsvarus.
- sezonas beigās KATRAS KLASES KOPVĒRTĒJUMA PIRMĀS 3 VIETAS sadarbībā ar TRACKDAY.lv saņem BALVĀS KARTINGA EKIPĒJUMU: 1. vieta - EUR 150.00 vērtībā, 2. vieta EUR 120.00 vērtībā un 3. vieta EUR 100.00 vērtībā.
- sezonas beigās starp dalībniekiem, kuri ir nobraukuši visus posmus, tiek IZLOZĒTA īpašā TRACKDAY.lv BALVA - KARTINGA EKIPĒJUMS 100 EUR VĒRTĪBĀ.
- LOJALITĀTES PROGRAMMA. Par katru posmu, kurā dalībnieks piedalās, viņam tiks piešķirts 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicināto draugu, kurš piedalās aktuālajā posmā un nav debitants, dalībniekam tiek piešķirts vēl 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicinātu čempionāta debitantu no PRO vai PRO XL klases, tiek piešķirti vēl 2 punkti, bet visvairāk - 3 punkti, par pieaicinātu čempionātu debitantu no vieglā, vidējā, smagā svara vai dāmu klases. 1 punkts ir ekvilalents EUR 1.00 un tos varēs izmantot posma dalības/treniņu apmaksai.