23.02.2014 02:48 5285 5

DISCOMANIA OILHEAD čempionātam netipiskā dienā - sestdien, 15. februārī - norisinājās kārtējais posms 333 sporta kompleksā. Netipiski bija arī laika apstākļi šajā dienā - +3...+4..grādi silts, trase - slapja un slidena. Uz sacīkstēm ieradās 26 dalībnieki, no kuriem 6 bija čempionāta debitanti (Andrejs Laipnieks, Dmitrijs Angelovskis, Dmitrijs Javorskis, Verners Kiršteins, Pāvels Šiško un Diāna Freiberga) un viens šīs sezonas debitants - Mārtiņš Hauks.

 

Pirmie kvalifikācijā, kā jau paredz nolikums, devās tie, kuri ir piedalījušies kādā no DOH čempionāta posmiem, kas ir norisinājies šajā konfigurācijā. 1. kvalifikācijas grupā, neskatoties uz aukstajām riepām, labi nobrauca Māris Liepiņš un Edgars Nedzveckis, kuri kvalifikācijai beidzoties, ieguva attiecīgi 2. un 3. vietu. Bet par kvalifikācijas uzvarētāju, kā jau to varēja paredzēt, kļuva autosportistu Laipnieku dinastijas pārstāvis Andrejs Laipnieks, kurš, starpcitu, ir arī vieglākais čempionāta dalībnieks.

  

 Pirmajā pusfinālā stabili pa priekšu aizgāja Andrejs Laipnieks, startā Edgars Nedzveckis apsteidza Māri Liepiņu, tāpat visi, kas atradās aiz "smagsvara" Agra Galiņa muguras, aizgāja viņam garām. Bet Agris uz salīdzinoši lielākas pieredzes rēķina jau pirmajā aplī tika garām visiem saviem "pāri darītājiem". Jāuzslavē arī mūsu jaunākā dāmu klases dalībniece Diāna Freiberga, kas savā pirmajā posmā diezgan azartiski devās cīņā, apsteidzot vairākus konkurentus, bet pieredzes trūkums neļāva iegūt augstākas vietas.

Otrajā pusfinālā pirmajos līkumos Atvars Saliņš un Ernests Bitenieks centās pa abām pusēm tikt garām no pirmās vietas startējošajam Ruslanam Ivanovam, bet apdzīt izdevās tikai Atvaram. Aizmugurē palikušais Ernests turpināja "uzbrukt" Ruslanam, vairākas reizes "bakstot" viņam. Par šiem manevriem Ernests saņēma brīdinājumu, kurš viņam bija jau trešais pēdējo 5 posmu laikā, kā rezultātā viņš saņēma 5 sekunžu sodu. Vēlāk gan Ernests "tīri" tika garām Ruslanam. Par pusfināla uzvarētāju diezgan pārliecinoši kļuva Atvars, otro vietu, pateicoties Ernesta sodam, izcīnīja Ruslans, bet Ernests attiecīgi palika trešais. No pusfināla zemāko vietu ieguvējiem, labs starts padevās debitantam Dmitrijam Angelovskim, kurš "pacēlās" par divām vietām, iegūstot 4. vietu pusfinālā.

Trešajā pusfinālā diezgan pārliecinoši no starta "aizgāja" PRO klases dalībnieki Uldis Čodars un Valters Frīdenbergs, kas tādā secībā arī finišēja, bet par pārējām vietām gan notika sīvāka cīņa. Kristīne Osnača, startējot no 4. vietas tika garām "smagsvaram" Edgaram Astašovam un kādu laiku arī "turējās" 3. vietā. Savukārt Edgaram no aizmugures jau klāt bija "pienācis" no pēdējās vietas startējušais vēl viens "smagsvars" - Bruno Freibergs, kurš 180o līkumā pārbremzējās un nokļuva atkal pēdējā vietā. Pēc kāda laika Edgars šajā pašā līkumā sagaidīja Kristīnes kļūdu un pacēlās atpakaļ uz trešo vietu. Pa to laiku Bruno bija apdzinis debitantu Pāvelu Stručinu un mēģināja saķert pazaudēto, kas viņam arī izdevās, jo Kristīne pēdējā aplī atkal nokļūdījās un zaudēja vietu Bruno, kuram to izdevās noturēt līdz pat finišam.

Ceturtajā pusfinālā jeb tā saucamajā "nāves grupā" arī norisinājās spraigas cīņas. No 3. un 4. vietas startējušie "smagsvari" Mareks Astašovs un Artūrs Cintiņš jau pirmajā līkumā centās apdzīt pa abām pusēm otrās starta vietas īpašnieku Mārtiņu Hauku. Marekam šis manevrs izrādījās veiksmīgāks un viņš tika garām Mārtiņam, savukārt, Artūrs Mārtiņam tika garām jau nākamajā aplī tajā pašā līkumā. Pēc Mārtiņa apdzīšanas, Artūrs "dzinās" pakaļ Marekam, kuru pēc apļa arī izdevās apdzīt. Ātrumu uzņēmušais Artūrs pie tā neapstājās un pēc apļa kā nākamais "viņa nagos krita" Dainis Fridrihsons. Mareks centās abiem vēl "skriet" līdzi, bet ejot uz pārāk lielu risku, tomēr sagriezās un finišā no abiem līderiem jau atpalika vairāk kā 8 sekundes. Šajā pusfināla braucienā brīdinājumu saņēma Viktoras Mališauskas, kurš pēc sagriešanās spieda gāzes pedāli, kad karts vēl nebija apstājies. Šāda veida darbības ir aizliegtas, saskaņā ar trases gokartu lietošanas noteikumiem.

   

  

Šajā posmā bija 2 fināli un kā parasti pirmais sāka startēt B fināls, kurā interesantākās cīņas notika par 4-6 vietu. Jau no paša starta par līderi kļuva Māris Liepiņš, kurš sākot no trešās vietas apdzina gan Valteru Frīdenbergu, gan Daini Fridrihsonu, kurš, savukārt apdzina Valteru. Pirmais trijnieks šādā secībā arī nobeidza braucienu, bet par nākamajām vietām, par kurām cīnījās Ernests Bitenieks, Mareks un Edgars Astašovi, skaidrība nebija līdz pašam finišam. Startā secība nemainījās, bet pirmajos apļos kļūdījās Ernests, kurš līkumā sagriezās. Šo negadījumu centās izmantot Mareks un Edgars, apbraucot Ernestu katrs pa savu pusi, kas veiksmīgāk padevās Marekam, kurš apdzina abus konkurentus. Nedaudz vēlāk Mareks 180o līkumā kļūdījās un arī sagriezās, kā rezultātā Mareks atkal nokļuva pēdējā vietā. Bet pēc tam, ieejā pirms parabolas, Ernests „uzsita” Edgaram, kā rezultātā viņš sagriezās, bet Ernests atzinis savu vainu, ļāva Edgaram braukt pa priekšu. Šo situāciju centās izmantot Mareks, bet nokļūdījās un atkal sagriezās. Pēc šīm visu dalībnieku neveiksmju sērijas, dalībnieki turpināja braukt sekojošā secībā – Edgars, Ernests un Mareks, bet pēdējā aplī Edgars nokļūdījās (sagriezās) 180o grādu līkumā, kā rezultātā Ernests apdzina Edgaru. Līdz ar to visi dalībnieki finišēja tādā pašā secībā, kā iesāka.

A finālā uz starta stājās gandrīz visi PRO klases braucēji (Andrejs Laipnieks, Uldis Čodars, Atvars Saliņš, Edgars Nedzveckis un Ruslans Ivanovs), izņemot vienu – „smagsvaru” Artūru Cintiņu, kas ļoti veiksmīgi nostartēja savā pusfinālā. No paša starta, tāpat kā pusfinālā, diezgan pārliecinoši „aizgāja uz priekšu” šī posma favorīts Andrejs Laipnieks. Tāpat startā, kā jau parasti, „smago” Artūru Cintiņu apdzina „vieglie” Edgars Nedzveckis un Ruslans Ivanovs. Vēlāk Ruslans apdzina arī Edgaru un sāka „ķert rokā” Atvaru, kurš pa šo laiku skaistā cīņā bija zaudējis 2. vietu Uldim Čodaram. Ruslans garajā taisnē „noķēra” Atvaru un apdzina viņu, bet jau pēc pāris līkumiem Atvars savu vietu atguva un Ruslans atkal centās „apiet” Atvaru, bet...kļūdījās (sagriezās), kā rezultātā „atkrita” uz pēdējo vietu. Vēlāk gan viņam izdevās apdzīt Artūru, bet līdz Edgaram palika 4 sekundes.

Tātad, par posma uzvarētāju kļuva Andrejs Laipnieks, otrais palika Uldis Čodars, bet trešais – Atvars Saliņš.

  

Andrejs, starp citu, startēja RedBull Kartfight 2013 superfinālā un gandrīz uzvarēja to, bet dēļ neveiksmīga atpalicēja apdzīšanas manevra, izcīnīja 2. vietu, kā rezultātā sākotnēji netika uz pasaules finālu, kurš aprīlī norisināsies Austrijā. Bet salīdzinoši nesen kļuva zināms, ka Latvijai tiek piešķirtas 2 ceļazīmes un līdz ar to arī Andrejs uz to tiks. Apsveicam ar lielisku debiju DOH čempionātā un novēlam veiksmīgus startus arī Austrijā!

 

Pēc 12. posma ir notikušas šādas izmaiņas kopvērtējumos:

  • PRO klase - Valters Frīdenbergs ir pacēlies uz 3. vietu, no trijnieka "izspiežot" Alekseju Sjominu, kurš šajā posmā nepiedalījās.
  • Smagā svara klase - Artūrs Cintiņš ir iekļuvis trijniekā, kas noticis pateicoties tam, ka Jānis Keišs nav piedalījies jau pēdējos 3 posmus. Bet ceru, ka Jānis atgriezīsies un cīņa par godalgotajām vietām varēs turpināties.
  • Absolūtais kopvērtējums - Edgars Astašovs ir pacēlies uz trešo vietu, apsteidzot Edgaru Nedzvecki un vēl viens "smagsvars" Artūrs Cintiņš, pateicoties veiksmīgam startam, ir pacēlies uz 5. vietu, apsteidzot Jāni Keišu.

 

Paldies Ernestam Biteniekam par fotoreportāžu, kuru var apskatīt šeit.

Tāpat vēlējos painformēt, ka tagad ir iespēja ievietot mājas lapā video, kā arī ir izveidots Youtube kanāls DOH čempionātam, tāpēc, ja kādam ir interesanti video no čempionāta, sūtiet tik šurp...:)

 

Tiekamies jau 4. martā GoPlanet trasē, plkst. 19:00, kur norisināsies šosezon pēdējais posms šajā trasē.

 

GĀZI GRĪDĀ!!!...:)