15.11.2015 23:58 2712 1

Pirmssvētku dienā, 17. novembrī, sākot no plkst. 18:00 (reģistrēšanās) 333 trasē norisināsies DISCOMANIA OILHEAD 6. posms. Šoreiz trases konfigurācija būs īsā bez „āķa”, virzienā pret pulksteni un ar džokerapli caur parabolu (attēlā).  Laiks varētu būt mitrs, trase slapja, aptuveni 4-5 grādi, bet bez nokrišņiem.

 

Sacīkstēs tiks veikts viens eksperiments saistībā ar treniņbraucieniem – pirmie 3 treniņbraucieni būs pirms kvalifikācijas, bet 1-2 treniņi tiks veikti pēc pusfināliem. Šis eksperiments tiek veikts vairāku apsvērumu dēļ:

  • lai ātrāk sākt sacīkstes,
  • aizpildīt „robu” starp pusfināliem un fināliem, kamēr tiek apstrādāti dati un piešķirti sodi,
  • atlasīt "švakos" kartus pirms fināliem.

4.-5. treniņam gan būtu vēlams pieteikties pie reģistrēšanās. Apskatīsimies, kā mums ies ar šo gājienu – vai attaisnosies vai nē. Vienīgi, aicinu ierasties laicīgi, lai reģistrēšanās uz treniņiem būtu raita un būtu iespēja izbraukt vizmaz vienu treniņi, jo ir vairāki dalībnieki, kas brauc ne vienu vien treniņu, respektīvi, kas pirmais piesakās, tas arī brauc...:).

 

Iepriekšējā posmā kārtējo reizi labu sniegumu parādīja čempionāta debitants Dāniels Lācis, kuram sākumā pretestību izrādīja Jānis Petrānis, bet neveiksmīga uzbraukšana uz kerbas ar tam sekojošo sagriešanos, izslēdza Jāni no iespējamās cīņas par uzvaru un Dāniels pārliecinoši ar vairāk kā 5 sekunžu pārsvaru triumfēja 5. posmā. Dānielam tā bija jau otrā uzvara šosezon, kā arī tika izpildīta viņa pirmā Hat-trick titula nosacījumi (uzvara kvalifikācijā, uzvara posmā, ātrākais apļa laiks sacīkstē).  Otrais finišēja arī čempionāta debitants, profesionālais kartingists, junioru klases dalībnieks Matvejs Makušins, aiz sevis dažu korpusu attālumā noturot tagadējo junioru klases līderi Ričardu Freibergu, kurš finišēja trešais.

 

Posma laureāti pa klasēm:

PRO klase – Dāniels Lācis, Zane Katrīne Mēnese, Māris Liepiņš

PRO XL klase – Jānis Olle, Artūrs Jāņkalns, Mareks Astašovs

VV klase – Edgars Zuģickis, Didzis Grāvītis, Kārlis Briedis

S klase – Rolands Levics, Matīss Ozoliņš, Normunds Ungurs

Junioru klase – Matvejs Makušins, Ričards Freibergs, Krists Zīders

 

Uz 6. posmu saģērbjamies silti, atbilstoši laika apstākļiem.

 

6. posma dienas kārtība:

18:00 – 18:40 reģistrācija

18:20 – 19:00 brīvie treniņi (3)* (10 minūtes - 10 EUR)

19:10 – 19:25 dalībnieku sapulce

19:35 – 20:15 kvalifikācija

20:30 – 21:25 pusfināli

21:30 – 21:55 brīvie treniņi (1-2)

21:55 – 22:55 fināli

*tiem, kas treniņu brauks pirmie, būs "pirmā roka" pārējiem treniņam (ja būs brīvas vietas).

 

Tiekamies trasē!!!