04.05.2016 13:48 2977 3

Sestdien, 7. maijā jaunajā 333 trasē norisināsies DISCOMANIA OILHEAD pirmspēdējais jeb 19. posms. Iepriekšējā posmā sacensības arī notika jaunajā trasē, tikai šoreiz brauksim pretējā virzienā - pa pulksteni, kurš nav standarta trases virziens.

Pēc iepriekšējā posma jaunajā trasē ir jāsecina, ka trase ir interesanta un arī pielāgotā tehnika ir atbilstoši sagatavota trasei un diezgan līdzīga. Vienīgās problēmas radīja saīsinātā konfigurācija, kas ikdienā netiek izmantota un līdz ar to, nav izveidotas apmales ārmalās, bet pēc treniņiem tas tika novērsts (saliktas vairāk riepas un noteikti sodi) un ārpus trases jau izbrauca tikai daži dalībnieki.

Arī sestdienas posmā tiks izmantota saīsinātā konfigurācija (attēlā), jo pa pamattrasi tiks izveidots džokeraplis, tieši tāpat, kā iepriekšējā posmā. Šoreiz izbraukšana ārpus trases nevajadzētu būt aktuālai probēmai, bet būs sarežģīta izeja no džokerapļa, kur dalībniekiem būs jābūt īpaši uzmanīgiem. Iepriekšējā posmā finālos 2 dalībniekiem tika piešķirti sodi par izbraukšanu priekšā pa pamattrasi braucošam konkurentam, kā rezultātā viņam nācās samazināt ātrumu. Zīmīgi, ka priekšā tika izbraukts vienam un tam pašam braucējam.

 

Pagājušā posmā uzvarēja junioru klases pārliecinošs līderis Krists Zīders, kas viņam bija jau otrā uzvara pēc kārtas un trešā uzvara šosezon. Finālā viņš finišēja otrais uzreiz aiz PRO klases pārliecinošā līdera Dāniela Lāča, bet Dāniels saņēma 3 sekunžu sodu par riepu izdauzīšanu džokeraplī, nonākot trešajā vietā aiz Zanes Katrīnes Mēneses, kas līdz ar to uzvarēja PRO klasē. PRO XL klasē kārtējo reizi uzvarēja Jānis Olle, vieglā/vidējā svara klasē uzvaras laurus plūca Edgars Zuģickis, bet smagā svara klasē uzvarēja Matīss Ozoliņš, kurš tagad ir tikai 6.5 punktu attālumā no klases čempiona titula.

 

7. maijā sākot no plkst. 20:15 norisināsies arī Pasaules čempionāta Latvijas hokeja izlases spēle ar spēcīgo Čehijas izlasi. Darīšu visu, lai šo translāciju būtu iespējams redzēt lielajā teltī.

 

Laikapstākļi solās būt ļoti labi - līdz pat +20 grādiem, bez nokrišņiem ar nelielu vējiņu...apvienojumā ar interesantām sacensībām varētu būt lieliski pavadīts sestdienas vakars.

Visi, kas vēlēsies braukt treniņus, ierodamies laicīgi.

 

Sacensību dienas kārtība:

17:00 – 17:50 reģistrācija
17:15 – 18:10 brīvie treniņi* (10 minūtes - 10 EUR)
18:20 – 18:35 dalībnieku sapulce
18:40 – 19:15 kvalifikācija
19:25 – 20:15 pusfināli
20:35 – 21:30 fināli
*tiem, kas treniņu brauks pirmie, būs "pirmā roka" pārējiem treniņam (ja būs brīvas vietas)

 

TIEKAMIES TRASĒ!!!