02.09.2016 00:12 3235 2

Vasara iet uz beigu galu, kas nozīmē, ka tuvojas jaunā amatieru kartinga čempionāta DISCOMANIA OILHEAD sezona. Pirmais posms norisināsies 6. septembrī SK RULLĪTIS (Jelgavā). Plānojas, ka tiks izmantota jauna, dinamiska trases konfigurācija (skatīt zemāk).

 

Trases konfigurācija.

 

Šajā sezonā tiks ieviesti vairāki jaunumi, kas padarīs čempionātu vēl interesantāku un izmaiņas būs sekojošas:

 

Tiks izmainīta dienas kārtība.

Lai padarītu sacensības nedaudz dinamiskākas, tad reģistrēšanās un sapulce būs pirms treniņiem. Uzreiz pēc treniņiem sāksies kvalifikācija, pusfināli un fināli.

 

Tiks izveidotas jaunas klases.

Jaunās klases ir plānots izveidot ar mērķi padarīt sacensības vēl objektīvākas un interesantākas. Tās tiks veidotas tā, lai klases ietvaros būtu iespējams izlīdzināt dalībnieku svaru līdz minimumam.

Pēc izmaiņām, klases būs sekojošas:

  • līdz 65 kg ieskaitot. Šī klase aizvietos Junioru klasi un sauksies par S klasi. Visi dalībnieki šajā klasē tiks izlīdzināti līdz 65 kg;

  • no 66 kg līdz 85 kg ieskaitot. Šī klase aizvietos vieglo/vidējo svara klasi jeb wolksvagen klasi un sauksiem par M klase. Visi dalībnieki šajā klasē tiks izlīdzināti līdz 85 kg;

  • virs 85 kg. Tā būs tā pati smagā svara klase un sauksies par L klasi. Visi dalībnieki šajā klasē tiks izlīdzināti līdz 105 kg;

  • PRO klase, kurās brauks dalībnieki ar pieredzi. Tātad būs PRO klase no 66 kg līdz 85 kg

  • un PRO XL virs 85 kg;

  • dāmu klase.

PRO klasēs svari tiks izlīdzināti analoģiski kā M un L klasēs. Plānojās, ka svaru izlīdzināšana ne vienmēr būs līdz klases robežai, bet gan pēc smagākā dalībnieka klasē konkrētajā posmā, lai nav mākslīgi jāceļ visiem svars.

Tāpat ir plāns, ka sezonas vidū dalībnieki tiks pārsvērti, lai atsvarus varētu likt pēc reālās situācijas.

Pusfinālos un finālos braucieni tiks kārtoti pēc klasēm nevis visi kopā, kā bija iepriekš.

 

Tiks palielinātas braukšanas minūtes.

Pēc daudzu skatītāju lūguma tiks palielinātas braukšanas minūtes. Līdzšinējo 21 minūtes vietā būs 24 minūtes.

 

Zemākā fināla uzvarētājs pāries uz augstāku finālu.

Šī izmaiņa ilgi brieda un nobrieda. Tas nav nekas jauns īres kartingā, bet acīmredzot bieži varētu padarīt sacensības aizraujošākas un godīgākas.

 

Pēc posma tiks apbalvoti visu klašu uzvarētāji.

Uzklausot vairāku dalībnieku domas, tika pieņemts lēmums, ka pēc sacensībām ar medaļām tiks apbalvoti visu klašu uzvarētāji.

 

Tiek izsludināta jauna balva!

Starp dalībniekiem, kas būs piedalījušies visos posmos, sezonas pēdējās sacensībās tiks veikta izloze un uzvarētājs tiks pie balvas 100 EUR vērtībā no AD PARTS.

 

Tiks mainīta sodu sistēma un piešķiršanas kārtība.

Tiks samazināts lielais sods no 20 sekundēm uz 15 sekundēm. Par roku atlaišanu tiks piešķirts 5 sekunžu sods, nevis brīdinājums. Un ja tas notiks atkārtoti, tad ar katru nākamo reizi 5 sekundes nāks klāt.

Tāpat, lai samazinātu laiku, kas tiek tērēts strīdoties par sodiem, tiks ieviesta jauna kārtība - ja kāds gribēs pārsūdzēt viņam piešķirto sodu, sākumā būs jāiemaksā 15 EUR depozīts. Ja dalībniekam izrādīsies taisnība, tad nauda tiks atgriezta, bet ja nē, tad nauda paliek, lai apmaksātu trasei par iztērēto laiku.

 

Tiks paaugstināta dalības maksa.

Ņemot vērā visus jaunumus - papildus minūtes, medaļas, zemākā fināla uzvarētāja pāriešana uz augstāku finālu, tiks paaugstināta dalības maksa uz 30 EUR, iepriekšējo 25 EUR vietā.

 

Visi dalībnieki, kas vēl nav pieteikušies pirmajam posmam, to var izdarīt caur saviem profiliem vai arī sūtot e-pastu uz kartingi@discomania.lv.

 

1. posma dienas kārtība:

18:00 – 18:35 reģistrācija/svēršanās

18:40 – 19:00 dalībnieku sapulce

19:00 - 19:40 brīvie treniņi* (10 minūtes - 10 EUR)

19:50 – 20:20 kvalifikācija

20:30 – 21:15 pusfināli

21:35 – 22:30 fināli

22:40 - 22:45 klašu uzvarētāju apbalvošana
*tiem, kas treniņu brauks pirmie, būs "pirmā roka" pārējiem treniņam (ja būs brīvas vietas).

 

Visiem dalībniekiem OBLIGĀTI ir jāierodas līdz plkst. 18:30!

TIEKAMIES TRASĒ!