01.11.2015 23:35 2815 1

Otrdien, 3. novembrī, sākot no plkst. 18:00 (reģistrēšanās) SK 333 norisināsies sezonas 5. posms. Šī posma trases konfigurācija, lai cik tas dīvaini nešķistu, tiks izmantota tikai 2. reizi čempionāta vēsturē, pie tam, iepriekš tas notika slapjas trases apstākļos. Kopumā 333 trasē (neskaitot dīķi un poligonu) ir norisinājušās jau 23 sacīkstes. Šoreiz laikapstākļi, kā jau ierasts, solās būt ļoti brīnišķīgi - bez nokrišņiem, +8 grādi, ar nelielu dienvidu vēju, bet jebkurā gadījumā nodrošinaties ar rudenim atbilstošu apģērbu, lai nav jāsalst.

 

Iepriekšējā posmā, kas norisinājās Jelgavā, SK Rullītī piedalījās 47 dalībnieki, tai skaitā, tādas kartinga "slavenības" kā Mareks Štolcermanis un Ēriks Gasparovičs, kuri DISCOMANIA OILHEAD čempionātā piedalījās pirmo reizi. Bez Mareka un Ērika, kā čempionāta debitanti startēja vēl 5 braucēji, no kuriem vislabāk veicās Diānai Prihodko, iegūstot 10. vietu posmā un PRO klasē.

Kvalifkācijā nekādi pārsteigumi nebija - uzvarēja trases saimnieks Mareks Štolcermanis, kaut arī 2. vietas ieguvējs Jānis Petrānis nemaz tik daudz neatpalika - 0.111 sekundes.

No pusfināliem visskarbākais bija ceturtais, kurā notika vairāki rupji incidenti.

A fināls bija ļoti spraigs, visi finišēja 11 sekundēs, bet īpaši spraiga cīņa bija par pjedestālu, kur visa brauciena garumā savu līderpozīciju no vecmeistara Ērika Gasparoviča aizstāvējā Mareks Štolcermanis, kas viņam arī veiksmīgi izdevās, pie tam ne jau ar to ātrāko kartu. Starp abiem Jelgavas trases "aborigēniem" gan varēja iespraukties šī brīža PRO klases līderis Dāniels Lācis, bet pietrūka kādas 2-3 desmitdaļas, lai ielīstu starp līderiem, kad abi nāca ārā no džekerapļa, kuru veica pēdējā aplī. Savukārt, Marekam pietrūka 2 desmitdaļas, lai iegūtu Hat-trick balvu.

 

Pārējās klasēs uzvaras svinēja Jānis Olle (PRO XL), Edgars Zuģickis (VV), kurš uzrādīja arī ātrākos sacīkšu apļa laiku, Rolands Levics (S) un Rihards Goldbergs (J).

 

Kopvērtējumu trijniekos ir notikušas sekojošas izmaiņas:

  • PRO klasē uz trešo vietu ir pacēlusies Zane Katrīne Mēnese, "izspiežot" no trijnieka Māri Liepiņu. Kaut gan no 3. līdz 5. vietai punktu skaits tagad ir vienāds;
  • PRO XL klasē uz otro vietu ir pacēlies Edgars Astašovs, "atmetot" Jāni Keišu uz trešo vietu;
  • VV klasē Kristaps Stibe ir "izspiedis" no trijnieka Didzi Grāvīti;
  • S klasē Mikus Kuzmins ir pacēlies uz otro vietu, "atmetot" Matīsu Ozoliņu uz trešo vietu;
  • Junioru klasē Rihards Goldbergs ir pacēlies uz līderpozīcijām, "atmetot" Ričardu Freibergu (smadzeņu satricinājuma dēļ nestartēja pēdējā posmā) uz otro vietu.

Bildes no 4. posma ir apskatāmas FB - https://goo.gl/Uj0bo6.

Posma pusfināla video ir apskatāmi sekojot saitei - https://goo.gl/rGMjWO.

 

5. posma dienas kārtība:

18:00 - 19:00 reģistrācija

18:20 - 19:10 brīvie treniņi* (10 minūtes - 10 EUR)

19:20 - 19:35 dalībnieku sapulce

19:45 - 20:30 kvalifikācija

20:40 - 21:50 pusfināli

22:10 - 23:20 fināli

*tiem, kas treniņu brauks pirmie, būs "pirmā roka" otrajam treniņam (ja būs brīvas vietas).

 

Kas vēl nav reģistrējušies, darat TO un tiekamies trasē!!!