16.11.2016 00:42 2728 0

Otrdien, 22. novembrī kartinga hallē ĀTRUMA CILTS norisināsies DISCOMANIA OILHEAD 7. posms. Šajā trasē neesam bijuši jau gandrīz 9 mēnešus un pa šo laiku te ir notikušas pāris izmaiņas.

Pirmā, kas ir visbēdīgākā, septembra beigās, īsi pirms pasaules RX čempionāta posma, tika nodedzināta trases kafejnīca, kā rezultātā ir pazudusi tās īpašā aura. Bet ļoti cerams, ka pavasarī tiks atjaunota omulīgā kafejnīca un viss būs pa vecam vai pat vēl labāk.

Otrā izmaiņa - jauna trases konfigurācija. Šī konfigurācija gan nav galīgi svaiga, jo pirms vairākiem gadiem tā jau tika izmantota, bet, domāju, lielais vairums pa šādu konfigurāciju nebūs braukuši.

 

Sacensības notiks pēc klasiskā formāta (pusfināli/fināli pa klasēm, vienāds svars klases ietvaros, no zemāka fināla nokļūšana uz augstāku), kas ir ieviests šosezon, bet ņemot vērā, ka trase ir diezgan šaura un ir grūtības ar apdzīšanas manevriem, tad tiks izmantoti 2 džokerapļi nevis viens, kā tas ir parasti. Tas varētu padarīt sacensības interesantākas, jo būtu daudz vairāk jādomā par stratēģiju.

 

Tāpat, kā visos posmos, arī šajā, gokartiem tiks izmantoti atsvari. Speciāli indoor trasēm čempionāta organizators ir izgatavojis svina atsvarus, kas pirmo reizi arī tiks testēti ĀTRUMA CILTS posmā. Tie gan vēl nebūs pilnībā pabeigti, jo ir nepieciešams pārbaudīt, kā tie dzīvē darbojas un vai viss atbilst organizatora iecerei.

 

Ņemot vērā, ka trasē varētu būt vēsīgi, tad sacensībās tiks nodrošināta arī karsta tēja. Bet iesaku arī, ja ir tāda iespēja, paņemt līdzi savējo, ja nu gadījumā termosi kļūst tukši. Tāpat aicinu nodrošināt, lai kājām būtu silti. Jo ja kājām silti, tad pašam arī būs silti...:)

 

Šajā posmā tiks nedaudz pamainīta arī dienas kārtība, respektīvi, treniņi notiks paralēli reģistrēšanai. Bet cenšamies ierasties laicīgi, lai sacensības neieilgst pārāk vēlu.

 

Dalībnieki, kas vēl nav reģistrējušies, aicinu to izdarīt savos profilos vai sūtot e-pastu uz kartingi@discomania.lv.

 

Plānotā dienas kārtība (var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita):

18:00 - 18:30 dalībnieku reģistrācija/brīvie treniņi

18:40 - 18:55 dalībnieku sapulce

19:00 - 19:40 brīvie treniņi (9 minūtes - 10 EUR)

19:45 - 20:30 kvalifikācija

20:40 - 21:45 pusfināli

21:55 - 23:10 fināli

23:15 - 23:20 klašu uzvarētāju apbalvošana

 

TIEKAMIES TRASĒ!