13.04.2024 16:44 617 0

Jau kopš 2014. gada, kad bijām pirmie, kuri organizēja īres kartinga sacensības rekonstruētajā Madonas trasē, ir tradīcija aprīļa beigās doties uz šo interesanto Vidzemes trasi.

Madonas kartinga trase tika rekonstruēta 2012. gadā, īres kartingi tika iegādāti 2014. gada pavasarī un jau 2014. gada rudenī mēs organizējām pirmās sacensības, uz kurām pat tika atsevišķi nomāta laika mašīna, kuras tad vēl trasē nebija.

 

 Avots: Madonas novada vēstnesis

 

Svētdien norisinās posms, kurš ir nosaukts čempionāta sponsora vārdā - ADTS 16. posms. Šoreiz Vidzemes elektromateriālu, instrumentu un metināšanas iekārtu lieltirgotājs ADTS visiem PRO klašu (PRO S, PRO un PRO XL) uzvarētājiem dāvinās balvā vērtīgu instrumentu komplektu BAHCO S530T. Savukārt, VISIEM klašu laureātiem ADTS dāvās kvalitatīvos Latvijas zīmola THORGEON pārgājiena lukturīšus (https://thorgeon.com/06019/).

 

 

Aiz muguras ir jau 3/4 sezonas un daudzmaz ir izkristalizējušies braucēji, kuri čempionāta 12. sezonā cīnīsies par lielajiem kausiem, JOKER balvu un Korektākā braucēja titulu.

PRO S klasē stabilā kopvērtējuma vadībā ir ļoti progresējošā Otīlija Grandberga, kura pārliecinoši dodas pretī savam pirmajam čempiones titulam. Par pārējiem diviem pjedestāla pakāpieniem gan vēl notiks spraigas cīņas starp pieredzējušiem čempionāta braucējiem Vitāliju Osovski (reducētie punkti - 288), Matīsu Silicki (282) un smagāko klases dalībnieku Kārli Zvejnieku (276).

PRO klasē jau piekto (!) sezonu pēc kārtas, nepārspēts ir Ruslans Dzenis (340.5) un, izskatās, arī šī sezona nebūs izņēmums. Otrajā vietā diezgan pārliecinoši atrodas Vadims Bergfelds (301) un tikpat stabils ir arī trešās vietas īpašnieks Ričards Alekss Švaglis (277.5). Vadimam Madonā būs diezgan labas iespējas pietuvoties/nostabilizēties, jo abi galvenie konkurenti svētdien nestartēs.

PRO XL klasē arī ir pārliecinošs līderis, pagājušās sezonas čempions Andris Lielgalvis (364), bet turpat netālu ir viens no galvenajiem viņa sāncenšiem Mareks Astašovs (342). Ņemot vērā, ka Andris Madonā nepiedalīsies, Marekam varbūt tomēr ir iespēja ieķerties trešajā čempiona titulā. Par trešo vietu gan notiks daudz spraigāka cīņa starp pieredzējušāko čempionāta dalībnieku Edgaru Astašovu (280.5) un klases jaunpienācēju Gati Glāznieku (275).

Vieglākajā nePRO klasē (Vieglā svara klase) otrā sezonas daļa kļuva diezgan mazapmeklēta un principā čempions ir pilnīgi skaidrs, un tas ir čempionāta debitants Matīss Apsīts (310.5), kurš otrajā vietā esošajai, arī čempionāta debitantei, Evelīnai Glāzniecei (233.5) priekšā ir par 77 punktiem. Par trešo vietu, ja apmeklēs posmus, vēl var pacīnīties 2 jaunie čempionāta debitanti Ralfs Dzenis (178) un Kristaps Liepiņš (175).

Vidējā svara klasē līdz sezonas beigām gaidāmi 2 dērbiji - par čempiona titulu starp čempionāta debitantu Sergeju Ļesiku (391) un Artūru Edvardu Gavaru (370) un par kopvērtējuma trešo vietu starp arī čempionāta debitantu Sergeju Jegorovu (307) un Juriju Stavinski (294).

Smagā svara klasē cīņa notiek starp 3 regulārajiem braucējiem, no kuriem, līderos nostabilizējies Toms Pumpišs (342.5), bet par otro/trešo vietu pagaidām ir visspraigākā cīņa čempionātā, starp Igor Bondarev (325) un Pāvelu Balušu (322.5), abus šķir tikai 2.5 punkti.

Dāmu klasē šosezon apmeklējums nav tas lielākais, tāpēc stbilu pirmo vietu ieņem Marija Magdalēna Kolesnikova (159.5), kura ir piedalījusies visvairāk posmos, otrajā vietā atrodas Katrīna Kleščevska (74), bet trešajā - lietuviete Estela Stumbraitė (56.5). Pēdējā laikā gan sāk piedalīties vairāk dāmas, līdz ar to, līdz sezonas beigām TOP3 var pamainīties.

 

Uz JOKER balvu EUR 100.00 vērtībā ekipējuma iegādei, kas sezonas noslēdzošajā posmā tiks izlozēta starp dalībniekiem, kuri ir piedalījušies visos sezonas posmos, pagaidām pretendē 4 braucējiEdgars AstašovsOtīlija GrandbergaVadims Bergfelds un Vitālijs Osovskis.

 

Tad mums ir vēl viena balva EUR 100.00 vērtībā ekipējuma iegādei no Gata Glāznieka un Jura Petrusa labdarības fonda, kura seozonas apbalvošanā tiks pasniegta korektākajam sezonas braucējām jeb tam, kurš sezonas laikā (15 posmos) būs saņēmis vismazāk sodus (brīdnājums tiek pielīdzināts 2 sekunžu sodam). Uz šo balvu pagaidām galvenie pretendenti (TOP5, kuri ir nobraukuši vismaz 15 posmus) ir Artūrs Edvards Gavars (4 soda sekundes), Otīlija Grandberga (13), Vitālijs Osovskis (21), Edgars Astašovs (30) un Mareks Astašovs (42). Vēl vairākiem braucējiem ir diezgan maz soda sekundes, kuri varētu būs reālāki konkurenti Artūram un Otīlijai, bet viņiem vēl nav nobraukti 15 posmi - Ainārs Pumpišs (12 soda sekundes (11 posmi)), Igor Bondarev (14 (14)) un Gatis Glāznieks (16 (12)).

 

Par potenciālājiem dažāda veida laureātiem ir skaidrs, bet nu tagad par svētdienas posmu. Kā jau kādu laiku to praktizējam, tad pavasarī brauksim pretējā virzienā, kāds ir ierasts Madonas trasē jeb PA PULKSTENI.

 

 

 Trases konfigurācija.

 

Šoreiz trasē diemžēl nebūs nekādas ēšanas iespējas, jo pēdējā laika partneris, pārvietojamais restorāns MAD BRO BBQ vēl nav atsācis sezonu. Līdz ar to, katram pašam jāparūpējas, lai vēderi būtu pilni un atspirdzināti.

 

Atgādināšu arī, ka DISCOMANIA OILHEAD čempionāts no gada sākuma ir sācis dalību SWS SPRINT un SWS JUNIOR sistēmā, kurā var piedalīties PRO klases braucēji (dažos gadījumos arī citas klases, kuras tiks apvienotas posma ietvaros) vecumā virs 15 gadiem un PRO S un S klases braucēji (dažos gadījumos arī citas klases, kuras tiks apvienotas posma ietvaros), kuri ir jaunāki par 15 gadiem (ieskaitot). Aicinu visus attiecīgo klašu dalībniekus izveidot savus profilus (DIN) SWS mājas lapā (https://www.sodiwseries.com/en-gb/become-sws-driver.html) un pieteikties aktuālajiem posmiem:

PRO klase

DOH ROUND 16 SPRINT 11

DOH ROUND 16 SPRINT 12

 

PRO S, S klases (jaunāki par 15 gadiem)

DOH ROUND 16 JUNIOR 11

DOH ROUND 16 JUNIOR 12

 

Viss pārējais sacīkstē būs tāpat kā iepriekš - treniņu saraksti tiks sastādīti pirms sacensībām un publicēti čempionāta WhatsApp grupā. Dalībniekiem, kuriem būs pirmais/otrais treniņš, trasē OBLIGĀTI jāierodas uz reģistrācijas sākumu. Ja ir radušies kādi apstākļi, kad nevar ierasties laicīgi, par to ir jāinformē laicīgi WhatsAppā mani personīgi. 

 

Laikapstākļi solās būt diezgan vēsi, +4...+8 grādi, ar ziemeļu vēju, kurš Madonā ir diezgan kodīgs un finālos varētu uzlīt arī viegls lietus. Lai varētu izbaudīt sacensības, galvenais, ir apģērbties atbilstoši laikapstākļiem - termoveļa, cepure, cimdi, šalles, siltas zeķes un apavi.

 

PLĀNOTAIS PROVIZORISKAIS LAIKA PLĀNS (var mainīties atkarībā no faktiskā dalībnieku skaita):

10:30 – 12:10 reģistrācija
  10:50 – 12:35 brīvie treniņi (9)
  12:50 – 13:05 dalībnieku sapulce
  13:15 – 14:10 kvalifikācija (5)
  14:30 – 15:45 pusfināli (6)
  16:10 – 17:45 fināli (6)
  18:10 – 18:20 apbalvošana
 

Dalībnieki, kas vēl nav reģistrējušies, aicinu to izdarīt savos profilos vai sūtot e-pastu (debitantiem) uz kartingi@discomania.lv.

 

Dalības maksa - EUR 45.00. Treniņš - EUR 11.00 (7 minūtes).

 

SACENSĪBU FORMĀTS:

- kvalifikācija, pusfināli un fināli.

- katrā sacīkšu kārtā tiek izlozēts cits gokarts.

- pusfināla un fināla braucieni ir SADALĪTI PA KLASĒM. Skaitliski mazas klases tiek apvienotas vienā braucienā.

- zemākā fināla uzvarētājs TIEK UZ AUGSTĀKU FINĀLU.

- tiek izmantots DŽOKERAPLIS (aplis kas ir garāks vai īsāks par pamatapli), kurā pusfinālos un finālos obligāti ir jāiebrauc vienu, divas vai 3 reizes, atkarībā no trases.

INFORMĀCIJA PAR ČEMPIONĀTU:
- 20 posmi, no septembra līdz jūnijam.
- 3 sliktākie posmi (punktu ziņā) kopvērtējumā netiek ņemti vērā.
- 7 klases (PRO S, PRO, PRO XL, vieglā svara (līdz 65 kg), vidējā svara (no 66 kg līdz 85 kg), smagā svara (virs 85 kg) un dāmu klase).
- katrā posmā tiek apbalvotas ar medaļām pirmās 3 vietas KATRĀ KLASĒ.
- katras klases ietvaros dalībnieki tiek izlīdzināti līdz VIENĀDAM SVARAM (+/- 3 kg). Izņēmums ir ziemas posmi un trases, kurās nav iespējams pievienot atsvarus.
- sezonas beigās KATRAS KLASES KOPVĒRTĒJUMA PIRMĀS 3 VIETAS sadarbībā ar TRACKDAY.lv saņem BALVĀS KARTINGA EKIPĒJUMU: 1. vieta - EUR 170.00 vērtībā, 2. vieta EUR 150.00 vērtībā un 3. vieta EUR 120.00 vērtībā.
- sezonas beigās starp dalībniekiem, kuri ir nobraukuši visus posmus, tiek IZLOZĒTA īpašā TRACKDAY.lv BALVA - KARTINGA EKIPĒJUMS EUR 100.00 VĒRTĪBĀ.

korektākais sezonas dalībnieks saņems balvu EUR 100.00 vērtībā, kartinga ekipējuma iegādei. Balvas iniciatori un sponsori ir Gatis Glāznieks un Juris Petruss. Balva tiks piešķirta braucējam, kurš sezonas laikā saņems vismazāk soda sekundes.

- dalībnieki, ir piedalījušies vismaz 100 čempionāta posmos saņem dāvānā 2 bezmaksas posmus.
- LOJALITĀTES PROGRAMMA. Par katru posmu, kurā dalībnieks piedalās, viņam tiks piešķirts 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicināto draugu, kurš piedalās aktuālajā posmā un nav debitants, dalībniekam tiek piešķirts vēl 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicinātu čempionāta debitantu no PRO S, PRO vai M klases, tiek piešķirti vēl 2 punkti, bet visvairāk - 3 punkti, par pieaicinātu čempionātu debitantu no PRO XL, vieglā, smagā svara vai dāmu klases. 1 punkts ir ekvilalents EUR 1.00 un tos varēs izmantot posma dalības/treniņu apmaksai.