07.09.2019 01:43 2055 0

Liekās pavisam nesen noslēdzām iepriekšējo sezonu, bet nu aiz kalniem vairs nav jaunā, pēc kārtas jau astotā DISCOMANIA OILHEAD sezona! Pirmais posms norisināsies kā ierasts otrdien, 17. septembrī čempionāta "mājas" trasē - Rullītis (Jelgava).

Jelgavas trasē pa vasaru ir notikuši ļoti lieliski jaunumi - pateicoties Mareka Štolcermaņa uzņēmībai, kartinga parku ir papildinājuši pilnīgi jauni SODI SR4 karti, kas tiek uzskatīti par veiksmīgāko šī ražotāja izstrādāto modeli. Jauni karti vismaz kādu laiku nodrošinās pavisam citas emocijas, jo būs daudz spraigākas cīņas trasē un rezultātu daudz vairāk izšķirs katra braucēja meistarība.

 

Jaunajā sezonā būs vēl daži jaunumi:

  • pēc jaunā gada ir plāns par vēl vienu trasi, ierastās Unibet halles vietā, kura vairs neatrodas tajā tirdzniecības centrā, dosimies uz labu Viļņas indoor trasi. Trase nav liela, bet viņi ir atvērti dažādām konfigurācijām, ir iepspēja lietot atsvarus, super timing sistēma ar visiem vārdiem un uzvārdiem, ir kalniņš, līdzīgi kā GoPlanetā, vienu vārdu sakot - aizbrauksim iemēģināt!
  • tāpat, cerams, neizpaliks Viļņas PLYTINES trase martā ar 2 posmiem, tikai šoreiz cerams, brauksim ar 13zs SODI RT8 kartiem, kuri tiek izmantoti tikai sacensībām un var normāli salikt atsvarus.
  • maijā, visticamāk, 4-tajā, ir doma vēlreiz aizbraukt uz Tallinas FK KESKUS trasi, kura bija interesanta, tikai rudenī ar kartingiem, bija kā bija, tāpēc tagad mēģināsim pavasarī!
  • Ir izmaiņas dalībnieku lojalitātes programmā, jo esošā punktu sistēma nav sasniegusi mērķi, kurš ir piesaistīt čempionātam jaunus braucējus. Šobrīd tā situācija ir tāda, ka dalībnieki saņem punktus par pieaicinātajiem, kuri brauc jau no laikiem, kad programma nebija vēl vispār ieviesta. Jaunā punktu sitēma būs sekojoša - joprojām 1 punkts būs par dalību posmā, vēl viens punkts par pieaicinātu dalībnieku, kurš nav čempionāta debitants, 2 punkti par pieaicinātu čempionāta debitantu no PRO vai PRO XL klases, bet visvairāk - 3 punkti, par pieaicinātu čempionātu debitantu no vieglā, vidējā, smagā svara vai dāmu klases. Un joprojām 1 punkts ir ekvivalents 1 EUR. Atgādināšu, ka parasti punkti tiek izmantoti martā, Plytines trasē, kad ir vislielākās izmaksas, jo vienā dienā ir 2 posmi un otrā reize sezonas beigās. Tāpat atgādinu, ka tie kas neizmantoja punktus pedējā posmā, vēl viena iespēja ir sezonas pirmajā posmā, pēc tam gan iepriekšējās sezonas punkti dzēsīsies!

Pašlaik ir publicēts visas sezonas sacīkšu kalendārs, kurā var tikt ieviestas izmaiņas, īpaši jau ziemas mēnešos, kad nav skaidrības, kāda tā īsti būs, bet jācer, ka šosezon izdosies uzbraukt pa ledu!

 

Uz pirmo posmu ir pieteicies rekordliels skaits dalībnieku un liela varbūtība, ka tiks uzstādīts jauns čempionāta apmeklētības rekords. Aicinu visus dalībniekus, kas gribēs izbraukt vairāk par vienu treniņu, ierasties laicīgi; kopumā būs 6 treniņi.

 

Plānojas, ka sacensību laikā līs lietus, kas padarīs tās daudz neparedzemākas, bet aicinu visus, lai justos komfortāk, izvēlaties atbilstošu apģērbu (lietus jakas/bikses, cimdus, gumijas zābakus utml.).

 

Trases konfigurācija

 

Lai pieteiktos sacensībām, izmantojiet savus profilus vai sūtiet e-pastu (debitantiem) uz kartingi@discomania.lv, norādot nolikumā minēto informāciju.

 

Dalības maksa - EUR 35.00.

 

Posma dienas kārtība, pieņemot, ka piedalīsies 50 dalībnieki (var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita):

17:30 – 18:40 reģistrācija
17:50 – 18:55 brīvie treniņi (7 minūtes - 10 EUR)
19:05 – 19:20 dalībnieku sapulce
19:25 – 20:15 kvalifikācija
20:25 – 21:25 pusfināli
21:45 – 23:00 fināli
23:15 – 23:25 apbalvošana

 

SACENSĪBU FORMĀTS:

- kvalifikācija, pusfināli un fināli.

- katrā sacīkšu kārtā tiek izlozēts cits gokarts.

- pusfināla un fināla braucieni ir SADALĪTI PA KLASĒM. Skaitliski mazas klases tiek apvienotas vienā braucienā.

- zemākā fināla uzvarētājs TIEK UZ AUGSTĀKU FINĀLU.

- tiek izmantots DŽOKERAPLIS (aplis kas ir garāks vai īsāks par pamatapli), kurā pusfinālos un finālos obligāti ir jāiebrauc vienu vai divas reizes, atkarībā no trases.

INFORMĀCIJA PAR ČEMPIONĀTU:
- 20 posmi, no septembra līdz jūnijam.
- 3 sliktākie posmi (punktu ziņā) kopvērtējumā netiek ņemti vērā.
- 6 klases (PRO, PRO XL, vieglā svara (līdz 65 kg), vidējā svara (no 66 kg līdz 85 kg), smagā svara (virs 85 kg) un dāmu klase).
- katrā posmā tiek apbalvotas ar medaļām pirmās 3 vietas KATRĀ KLASĒ.
- katras klases ietvaros dalībnieki tiek izlīdzināti līdz VIENĀDAM SVARAM (+/- 3 kg). Izņēmums ir ziemas posmi un trases, kurās nav iespējams pievienot atsvarus.
- sezonas beigās KATRAS KLASES KOPVĒRTĒJUMA PIRMĀS 3 VIETAS SAŅEM BALVĀS KARTINGA EKIPĒJUMU: 1. vieta - EUR 150.00 vērtībā, 2. vieta EUR 120.00 vērtībā un 3. vieta EUR 100.00 vērtībā.
- sezonas beigās starp dalībniekiem, kuri ir nobraukuši visus posmus, tiek IZLOZĒTA BALVA - KARTINGA EKIPĒJUMS 100 EUR VĒRTĪBĀ.
- LOJALITĀTES PROGRAMMA. Par katru posmu, kurā dalībnieks piedalās, viņam tiks piešķirts 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicināto draugu, kurš piedalās aktuālajā posmā un nav debitants, dalībniekam tiek piešķirts vēl 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicinātu čempionāta debitantu no PRO vai PRO XL klases, tiek piešķirti vēl 2 punkti, bet visvairāk - 3 punkti, par pieaicinātu čempionātu debitantu no vieglā, vidējā, smagā svara vai dāmu klases. 1 punkts ir ekvilalents EUR 1.00 un tos varēs izmantot posma dalības/treniņu apmaksai.