04.02.2016 12:09 2552 0

Otrdien, 2. februārī SK kompleksā Rullītis (Jelgava) norisinājās DISCOMANIA OILHEAD 12. posms. Šīs sacensības bija īpašas ar to, ka pirmo reizi čempionāta vēsturē slapjā trasē tika braukts ar lietus riepām, ievērojami uzlabojot saķeri.

 

Šajā posmā veiksmīgākais izrādījās vieglā/vidējā svara klases dalībnieks Edgars Zuģickis, kurš bija trešais kvalifikācijā, ātrākais savā pusfinālā un A finālā par 1.516 sekundēm apsteidza PRO klases dalībnieku Juri Ekloni. Iepriekšējā posmā, kas notika arī Jelgavā, bet tikai uz ledus, abi līderi bija mainītās lomās un atstarpe starp viņiem bija ļoti līdzīga. Trešo vietu ieguva vēl viens vieglā/vidējā svara klases dalībnieks Gatis Bergmanis.

Jelgavas posmā ļoti lielu lomu spēlēja kartu izloze, jo vizmaz puse gokartu bija mazāk konkurētspējīgi, kā pārējie. Kā viens no spilgtākiem neveiksminiekiem bija PRO klases līderis un viens no ātrākajiem īres kartinga braucējiem Dāniels Lācis, kuram pusfinālā ielozējās sacensību "švakākais" karts, kā rezultātā viņš savā pusfinālā finišēja tikai piektais, kas bija ceļazīme tikai uz D finālu, kuru, protams, diezgan pārliecinoši uzvarēja.

 

Kopumā sacensības izdevās, jo guvām lielisku pieredzi braucot ar lietus riepām pa slapju trasi.

 

Nākamais posms notiks 16. februārī, bet par to, kurā trasē, informācija vēl sekos.

 

TIEKAMIES TRASĒ!