01.04.2019 00:56 2125 0

 Otrdien, 9. aprīlī Jelgavas trasē ar DISCOMANIA OILHEAD 2018/2019 16. posmu tiks atklāta pavasara/vasaras sezona, kurš būs beidzamais šosezon Rullīša trasē, kā arī beidzamais, kas norisināsies darbadienas vakarā, turpmākie 4 posmi notiks brīvdienās.

Līdz sezonas beigām ir atlikuši 5 posmi un kopvērtējuma tabulās ir sekojoša situācija:

  • PRO klasē diezgan stabilā vadībā ir pagājušās sezonas sudraba laureāts Raitis Dzenis, bet par pārējām 2 pjedestāla vietām cīņa ir nedaudz spraigāka - otrajā vietā 32 punktus (neskaitot 3 sliktākos posmus) aiz Raita atrodas iepriekšējās sezonas smagās klases čempions Dmitrijs Moskins, 16 punktus no Dmitrija atpaliek Raita dvīņu brālis Ruslans Dzenis un vēl 8 punktus aiz Ruslana, ceturtajā vietā atrodas 2015/2016 gada vieglā/vidējā svara klases trešās vietas ieguvējs Didzis Grāvītis.

 

  • PRO XL klasē situācija ir diezgan līdzīga - stabilā pirmajā vietā atrodas iepriekšējās sezonas sudraba laureāts Alvils Zilemanis, aiz viņa 47 punktu attālumā atrodas Edgars Astašovs, kurš visa čempionāta vēsturē ir izlaidis tikai 5 no 131 posma, ir bijis 2012/2013 gada smagās klases 3. vietas laureāts, bet pārējās sezonās vienmēr ir bijis rokas stiepienā (4. vai 5. vieta) no pjedestāla. Izskatās, ka šosezon Edgars pjedestālu būs sasniedzis, tikai atklāts jautājums paliek, uz kura pakāpiena, jo tikai 1 punktu aiz viņa atrodas otrs čempionāta veterāns Artūrs Cintiņš, kurš arī 6 sezonu laikā uz pjedestāla bija tikai vienu reizi - 2013/2014 gadā 2. vieta. Jāatzīmē gan, ka ļoti tuvu savai otrajai sezonas kopvērtējuma trofejai viņš bija pagājušā gadā, kad par 2./3. vietu cīnījās 3 dalībnieki līdz pat pēdējam sezonas finālam, kur Artūram diemžēl nepaveicās un nācās samierināties ar koka medaļu.

 

  • vidējā svara klasē intrigas ir mazāk, pirmajā vietā stabili atrodas čempionāta debitants Ivo Ozoliņš, otrais 37 punktu attālumā ir ierindojies arī viens no senākajiem dalībinekiem Jānis Buna, bet pārliecinoši trešais ir vēl viens čempionāta debitants Jānis Āboliņš.

 

  • vieglā svara klasē TOP 3 ir salīdzinoši blīvs, bet viss atkarīgs no tā, kurš no viņiem startēs turpmākajā sezonā. Pašlaik pirmajā vietā ir Gustavs Zuģickis, otrais 9.5 punktu attālumā Nauris Danebergs, bet trešais Andris Lielgalvis, kurš ir stratējis tikai pēdējos 4 posmos.

 

  • smagā svara klasē diemžēl šosezon lielas atsaucības nav, tāpēc par čempionu visticamāk kļūs Raivis Frāms.

 

  • dāmu klasē šosezon ir 3 pastāvīgās braucējas, no kurām pašlaik pirmajā vietā atrodās Ilze Zilemane, kura ir priekšā par 17.5 punktiem otrās vietas ieguvējai Elizabetei Šulcei, bet trešā vietā 21 punktu aiz Elizabetes atrodas iepriekšējās sezonas sudraba laureāte Anete Santa Grāmatiņa.

 

  • par absolūtā kopvērtējuma čempiona titulu, kā jau tas pēdējās sezonās ir ierasts, cīņa paredzama starp abiem PRO klašu līderiem Raiti Dzeni (PRO) un Alvilu Zilemani (PRO XL). Pašlaik ar 3 punktu pārsvaru priekšā ir Raitis.

 

  • sezonas debitantu kopvērtējumā neapstrīdamā vadībā ir Ivo Ozoliņš, kuram īsti neviens nevar likt šķēršļus kļūt par gada labāko debitantu.

 

Otrdienas vakara sacensībās tiks izmantotā klasiskā Rullīša trases konfigurācija virzienā PRET PULKSTENI. Šī konfigurācija arī tika izmantota sezonas sākumā, bet ar citu džokerapli.

 

Trases konfigurācija

 

Laikapstākļi pašlaik prognezējās diezgan labi, +6...+9 grādi, bez nokrišņiem.

 

Trasē, protams, darbosies kafejnīca, kurā varēs apēst kādu gardu zupiņu pie mūsu itāļu drauga Andrea!

 

Lai pieteiktos sacensībām, izmantojiet savus profilus vai sūtiet e-pastu (debitantiem) uz kartingi@discomania.lv, norādot nolikumā minēto informāciju.

 

Dalības maksa - EUR 30.00.

 

Posma dienas kārtība, pieņemot, ka piedalīsies 30 dalībnieki (var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita):

18:00 – 18:45 reģistrācija
18:15 – 19:00 brīvie treniņi (8 minūtes - EUR 10)
19:10 – 19:25 dalībnieku sapulce
19:30 – 20:10 kvalifikācija
20:20 – 21:00 pusfināli
21:15 – 22:15 fināli
22:25 – 22:30 apbalvošana

 

SACENSĪBU FORMĀTS:

- kvalifikācija, pusfināli un fināli.

- katrā sacīkšu kārtā tiek izlozēts cits gokarts.

- pusfināla un fināla braucieni ir SADALĪTI PA KLASĒM. Skaitliski mazas klases tiek apvienotas vienā braucienā.

- zemākā fināla uzvarētājs TIEK UZ AUGSTĀKU FINĀLU.

- tiek izmantots DŽOKERAPLIS (aplis kas ir garāks vai īsāks par pamatapli), kurā pusfinālos un finālos obligāti ir jāiebrauc vienu vai divas reizes, atkarībā no trases.

INFORMĀCIJA PAR ČEMPIONĀTU:
- 20 posmi, no septembra līdz jūnijam.
- 3 sliktākie posmi (punktu ziņā) kopvērtējumā netiek ņemti vērā.
- 6 klases (PRO, PRO XL, vieglā svara (līdz 65 kg), vidējā svara (no 66 kg līdz 85 kg), smagā svara (virs 85 kg) un dāmu klase).
- katrā posmā tiek apbalvotas ar medaļām pirmās 3 vietas KATRĀ KLASĒ.
- katras klases ietvaros dalībnieki tiek izlīdzināti līdz VIENĀDAM SVARAM (+/- 3 kg). Izņēmums ir ziemas posmi un trases, kurās nav iespējams pievienot atsvarus.
- sezonas beigās KATRAS KLASES KOPVĒRTĒJUMA PIRMĀS 3 VIETAS SAŅEM BALVĀS KARTINGA EKIPĒJUMU: 1. vieta - EUR 150.00 vērtībā, 2. vieta EUR 120.00 vērtībā un 3. vieta EUR 100.00 vērtībā.
- sezonas beigās starp dalībniekiem, kuri ir nobraukuši visus posmus, tiek IZLOZĒTA BALVA - KARTINGA EKIPĒJUMS 100 EUR VĒRTĪBĀ.
- LOJALITĀTES PROGRAMMA. Par katru posmu, kurā dalībnieks piedalās, viņam tiks piešķirts 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicināto draugu, kurš piedalās aktuālajā posmā un kurš startē PRO vai PRO XL klasē, dalībniekam tiek piešķirts vēl 1 lojalitātes punkts. Bet par katru pieaicināto draugu, kurš piedalās vieglā svara, vidējā svara, smagā svara vai dāmu klasē tiek piešķirti vēl papildus 3 lojalitātes punkti. 1 punkts ir ekvilalents EUR 1.00 un tos varēs izmantot posma dalības/treniņu apmaksai.